Raed Arafat: „Situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. Soluția rămâne vaccinarea”

Raed Arafat: Situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. Soluția rămâne vaccinarea
Citeste mai mult despre: Raed Arafat, coronavirus, pandemie, vaccin,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 01 Iulie 2021
Data actualizare: 01 Iulie 2021
Zilele trecute, Raed Arafat a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria, în cadrul căreia a vorbit despre evoluția pandemiei în România.

Potrivit șefului Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună și singura soluție pentru a trece peste pandemie este vaccinarea. Mai mult decât atât, Raed Arafat a afirmat că nimeni nu poate spune de acum ce se va întâmpla din toamnă cu pandemia de coronavirus.

„Oamenii trebuie să se informeze mai bine, din surse corecte, oficiale. Să citească ce doresc, dar să vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă şi doamna ministru a Sănătăţii v-a zis că varianta Delta şi varianta Delta Plus încep să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea. La acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinaţi peste 20%, suntem pe la 4,5 milioane vaccinaţi, toate au jucat un rol în situaţia în care ne aflăm acum. Clar că mai este de lucrat, clar că mai pot să apară situaţii, dar la acest moment, cu toate măsurile luate, România este una dintre cele mai bine situate ţări ca şi număr de cazuri, ca şi număr de pacienţi internaţi şi ca număr de decese pe zi. Și nu vorbesc de cele adăugate din urmă şi cele care sunt faptic pe ziua respectivă. Toamna rămâne sub semnul întrebării. Nu poate nimeni să zică că toamna va fi perfectă sau cu probleme mari, o să vedem cum evoluează”, a spus Raed Arafat.

foto: Agerpres

Vezi și: Genul programului: fotbal! EURO 2020 se vede la PRO TV și pe VOYO
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies