Redescoperă Arcul de Triumf, prin prisma unei expoziții eveniment “The Art of Banksy” Without limits

Redescoperă Arcul de Triumf, prin prisma unei expoziții eveniment The Art of Banksy Without limits
Citeste mai mult despre: “The Art of Banksy”, Arcul de Triumf,
Autor: Redactia
Data publicarii: 03 August 2019
Data actualizare: 03 August 2019
Redescoperă Arcul de Triumf, unul dintre cele mai faimoase monumente din București, prin prisma unei expozițiieveniment, semnată BANKSY, artistul graffiti care a schimbat definitiv rolul artei stradale, prin lucrările sale cu mesaje revoluționare.

Expoziția “The Art of Banksy”, plecată în 2016 din Istanbul și găzduită la Paris (încă deschisă), Amsterdam, Londra, Roma, Berlin, Tel Aviv, Toronto, Montreal, Milano, cuprinde peste 50 de tablouri, fotografii, șabloane și obiecte 3D, ce vor fi instalate în interiorul Arcului de Triumf.

Printre acestea se regăsesc celebrele graffiti “Girl with Balloon – Fata cu balonul”, “Bomb Hugger – Fata care îmbrățișează bomba”, “Police Kids – Copiii polițiști”, “Pulp Fiction” sau “Flower Thrower – Huliganul cu flori”.

 

Totul va fi completat cu videoclipuri despre viața și creația lui Banksy, precum și de un magazin pop-up, deschis pe toată perioada expoziției. 

 

 

Terasa Arcului de Triumf va fi vizitabilă, dacă îți dorești să închei turul cu o priveliște uimitoare asupra Bucureștiului.

Vizitatorii expoziției vor fi informați, de asemenea, despre valoarea istorică, artistică, arhitecturală şi patrimonială a Arcului de Triumf și a clădirilor din proximitatea sa: clădirea Guvernului, Casa Presei, Muzeul Enescu, Casa Poporului

etc..

 

În București, expoziția se va putea vizita începând din 30 iulie și până în 27 octombrie 2019, între orele 12.00 – 22.00.

 

Adorat de milioane de persoane pentru adevărul provocator din mesajele sale, pus la zid de critici pentru exact același lucru, Banksy, cel mai cunoscut artist graffiti

din lume, a devenit, potrivit revistei Times, unul dintre cei mai influenți 100 de oameni de pe planetă, cu toate că este, încă, un personaj anonim.

 

Există nenumărate speculații privind identitatea sa. Se știe cu siguranță faptul că s-a născut în Marea Britanie, în orașul Bristol, dar, în afară de acest lucru, nu se cunoaște nimic cu precizie, deși n-au fost puțini cei care au încercat să descopere omul din spatele faimoasei semnături Banksy.
 

Între timp, emblematicele sale imagini de street art au ajuns să fie licitate pentru sume fabuloase. Este celebră licitația tabloului realizat după lucrarea sa “Girl with Balloon”, care s-a autodistrus la doar câteva secunde după ce s-a vândut pentru 1,4 milioane de lire sterline.

 

 

Lucrările sale fac înconjurul lumii, atât on line, prin milioane de share-uri pe platformele de socializare precum și în realitate, sub formă de expoziții.

Vezi și:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies