Refuzul de a purta mască de protecție în Etiopia îi poate costa pe cetățeni doi ani de închisoare

Refuzul de a purta mască de protecție în Etiopia îi poate costa pe cetățeni doi ani de închisoare
Autor: Diana Oprea
Data: 25 Octombrie 2020
În Etiopia, persoanele care încalcă în mod deliberat restricțiile menite să limiteze răspândirea Covid-19 riscă până la doi ani de închisoare. Despre acest lucru a anunța procurorul general al țării, pe fondul îngrijorării că cetățenii devin neglijenți și nu mai poartă mască, după ce a fost ridicată starea de urgență.

Restricțiile din această țară africană prevăd interzicerea strângerilor de mână, ieșirile în spații publice fără mască de protecție, dar și statul la masă a mai mult de trei persoane. De asemenea, cetățenii trebuie să păstreze în continuare distanța socială de doi metri. "Este ca și cum COVID-ul nu ar mai fi, oamenii nu mai au grijă", a scris joi ministrul Sănătății, Lia Tadesse, pe o rețea de socializare. „Acest lucru va determina o posibilă creștere a răspândirii bolii și ar putea reprezenta o amenințare pentru națiune” a mai adăugat ea, potrivit CNN.

Citește și

Etiopia este a doua cea mai populată națiune din Africa și o putere regională. Țara a declarat în aprilie o stare de urgență pentru a stopa răspândirea pandemiei, după care, în luna septembrie a ridicat-o. Ministerul Sănătății a înregistrat  până acum peste 90.000 de cazuri de infectări cu Covid-19. Etiopia are o populație de peste 100 de milioane de oameni. România are o populație de 19 milioane de oameni și a înregistrat până acum peste 200.000 de infectări cu coronavirus. 


Sursă foto: Getty Images

Vezi și: ShARE ÎN BUCATE - Cheesecake fără coacere cu căpșune

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies