Regele Charles III și soția Camilla, atacați cu ouă în timpul unei vizite la York. Protestatarul a fost arestat

Regele Charles III și soția Camilla, atacați cu ouă în timpul unei vizite la York. Protestatarul a fost arestat
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 10 Noiembrie 2022
Data actualizare: 10 Noiembrie 2022
Regele Charles III și soția sa, Camilla Parker- Bowles, au avut parte de un moment neplăcut în timpul unei vizite în orașul York. Cuplu regal saluta mulțimea în momentul în care un tânăr a început să arunce cu ouă. 

Protestatarul, un student de 23 de ani din York, a fost auzit strigând: "această țară a fost construită pe sângele sclavilor" în timp ce era imobilizat de oamenii legii.

Mai mulți simpatizanți ai familiei regale britanice s-au adunat la Micklegate Bar, intrarea regală tradițională în oraș, pentru a saluta cuplul regal. La un moment dat, protestatarul a început să arunce cu ouă în direcția Regelui Charles III, scrie BBC.

Monarhul a continuat să zâmbească și să dea mâna cu demnitarii, inclusiv cu Lordul Primar, în timp ce ouăle zburau în direcția sa. Charles a încercat să evite cojile de ou aruncate pe jos și l-a ignorant pe protestar.

Poliția a intervenit imediat, iar protestatarul a fost pus la pământ și încătușat. Oamenii au început să scandeze "Dumnezeu să-l salveze pe rege" (n.red imnul national al Regatului Unit) și l-au huiduit pe protestatar.

Bărbatul, un student al Universității din York, a fost reținut pentru tulburarea ordinii publice și rămâne în arest.

Universitatea s-a declarat "îngrozită" de imagini și va analiza incidentul în conformitate cu procedurile sale de conduită inadecvată.

"Camilla a cam tresărit puțin când au început huiduielile, dar poliția i-a potolit repede. Păcat că au stricat ceea ce a fost un moment minunat", a declarat o martoră.

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies