Regele Dorin Cioabă al rromilor, reacție amuzantă după votul Austriei privinind Schengen

Regele Dorin Cioabă al rromilor, reacție amuzantă după votul Austriei privinind Schengen
Citeste mai mult despre: Dorin Cioaba, Austria, Romania, Schengen,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 Decembrie 2022
Data actualizare: 09 Decembrie 2022
Regele autoproclamat al rromilor, Dorin Cioabă, a reacționat pe contul său de socializare după refuzul Austriei de a accepta integrarea României în Schengen. Liderul comunității rrome a făcut o glumă cu lebede, care în anii ’90 nu era deloc amuzantă.

Dorin Cioabă a taxat votul Austriei de la Consiliul JAI de joi, considerând că României i s-a făcut o nedreptate. După aflarea „sentinței” primite de România, liderul rromilor a scris pe Facebook un mesaj, plin de greșeli, care i-a amuzat pe internauți.

Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria, pentru ce au făcut României. Au căutat-o cu lumânarea. Romii mei, nu puteți să le aduceți în țară lebedele că nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă. S-au pus cu cine nu trebuie. Asta le va durea cel mai tare”, a scris Dorin Cioabă pe Facebook.

Președintele International Romani Union – Filiala România a făcut referire la o știre care circula în anii ’90 în presa britanică. Articolul, publicat de ziarul The Sun, dezvăluia că un grup de rromi din România au mâncat lebedele aflate pe un lac din Viena. 

După clarificarea faptelor, ziarul britanic a publicat o dezmințire, însă povestea s-a răspândit în România și face parte din „folclorul” local. 

Postarea lui Dorin Cioabă a fost intens comentată de internauți, care au păstrat tonul glumeț al autorului.

Dorin Cioabă este fiul lui Florin Cioabă, celebrul rege autoproclamat al rromilor, care a murit în 2013, la 58 de ani, într-o clinică din Antalya, Turcia. El a fost „încoronat” la 23 august 2013, în aceeași zi în care a fost înmormântat tatăl său.

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!