Regina Elisabeta a II-a a suferit de tulburări obsesiv compulsive în copilărie. Ce făcea pentru a se simți în siguranță

Regina Elisabeta a II-a a suferit de tulburări obsesiv compulsive în copilărie. Ce făcea pentru a se simți în siguranță
Data: 01 Septembrie 2020
Regina Elisabeta a II-a a fost afecatată de tulburări obsesiv compulsive când era mică, obișnuind să-și alinieze creioanele în linii perfect drepte pentru a se simți în siguranță.

O nouă carte intitulată “Guvernanta” a fost lansată luna aceasta, în care se fac dezvăluiri neașteptate despre Regina Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, scrie Daily Mail.

Citește și

Cartea este listată la categoria istorie și ficțiune biografică, aceasta spunând povestea lui Marion Crawford, profesoara Majestății Sale de pe vremea când acesta era o tânără prințesă.

Un extras din carte dezvăluie cum Regina Elisabeta a II-a alinia creioanele și farfuriile în mod compulsiv când  era mică.

Cartea lui Wendy Holden ne spune că "Marion, care avea pregătire în psihologia copiilor, știa că are de-a face cu un caz de tulburăre obsesiv compulsivă."

La întrebarea de ce aliniază creioanele, tânăra Elisabeta i-a răspuns lui Crawford că acel lucru o face să se simtă în siguranță. "În siguranță? În siguranță față de ce?" se intreba Marion.

Cartea susține că Marion nu a primit niciodată un răspuns la acea întrebare, deoarece mama Reginei le întrerupea discuția.

Tulburările obsesiv compulsive, cunoscute și ca OCD, este o afecțiune mentală foarte des întâlnită în care oamenii devin obseedați de anumite gânduri, dezvoltând astfel anumite acțiuni comportamentale greu de controlat.

Această afecțiune poate cauza oamenilor gânduri intruzive, aceștia acționând pentru a încerca să-și controleze gândurile.

În cartea lui Marion Crowford, intitulată “Micuța Prințesă”, publicată în 1950, aceasta a scris că viitoarea regină, pe care o numea ea Lilibet, era un copil foarte ordonat, aceasta păstrându-și toate cărțile și lucrurile într-o stare imaculată. 

"La un moment dat, am devenit un pic îngrijorată de acțiunile lui Lilibet, aceasta devenise prea metodică și ordonată. Sărea din pat de mai multe ori pe noapte pentru a-și alinia pantofii și a-și aranja hainele."

Nu se știe exact cauza ce provoacă OCD, dar factorii de risc reprezintă alte persoane din familie diagnosticate cu aceeași afecțiune, anumite schimbări în compoziția chimică a celulelor creierului și evenimente marcante din viață.

Oamenii care sunt foarte ordonați metodici sau anxioși au un risc crescut de a suferi de această afecțiune.

Sursă foto: Getty Images

Vezi și:

FULLSCREEN
Regina Elisabeta a II-a a suferit de tulburări obsesiv compulsive în copilărie
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies