Regulile de înmormântare, schimbate după decesul Corneliei Catanga

Regulile de înmormântare, schimbate după decesul Corneliei Catanga
Cornelia Catanga avea 63 de ani. FOTO: Agerpres
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 29 Martie 2021
Data actualizare: 29 Martie 2021
Cornelia Catanga a fost înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Ghencea I din Capitală, cu respectarea protocolului impus de pandemia de Covid-19. Însă, înmormântarea pacienților cu Covid-19 decedați se va face acum după reguli mai permisive.

Familia și apropiații Corneliei Catanga au fost dezamăgiți că nu au putut respecta tradiția creștină la înhumarea cântăreței de muzică lăutărească. Conform celor care au fost la cimitir, artista a fost înmormântată „dezbrăcată, într-un sicriu sigilat”. Aceeași nemulțumire o au toți românii care și-au condus pe ultimul drum apropiații decedați în timpul pandemiei.

Conform Secretariatului de Stat pentru Culte, regulile se vor schimba, în sensul că persoanele decedate în urma unui diagnostic de Covid-19 vor putea fi înmormântați conform tradiției și cultului religios.

Astfel, românii cu coronavirus vor putea chema preotul la spital, dacă au nevoie, iar persoanele decedate vor putea fi îmbrăcate de rude înainte de înmormântare. În prezent, trupurile celor decedați sunt depuse în saci de plastic, iar sicriele sunt sigilate. Reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte spun că au discutat cu autoritățile medicale în vederea respectării tradiției fiecărui cult, iar sicriele celor decedați vor putea fi depuse la capelă.

FOTO: Agerpres

Șeful Secretariatului, Victor Opaschi, a declarat la un post TV că, în ciuda necesității respectării măsurilor de limitare a răspâdirii virusului SARS-CoV-2, s-a ținut cont și de nevoile religioase ale credincioșilor.

Sonia Trifan, despre Cornelia Catanga: „Înmormântată pe furiș”

Cornelia Catanga s-a stins din viață vineri dimineață la Spitalul Universitar din București. Interpreta de muzică lăutărească se infectase cu coronavirus, infecție pe care a încercat să o trateze acasă. Cântăreața a murit la spital, în urma unui stop cardiorespirator, și a fost înmomântată sâmbătă în prezența a cel mult 20 de apropiați.

Soțul artistei, Aurel Pădureanu, a fost distrus de durere la mormânt.

FOTO: click.ro

Creatoarea de modă Sonia Trifan s-a declarat șocată de felul în care marea artistă a fost condusă pe ultimul drum.

Mi-a plâns sufletul să văd că nu a avut pe nimeni lângă ea, mă refer la cei care au îndrăgit-o atât de mult, fanii ei. Ei, erau singura avere a Corneliei. Pentru că ea nu a fost un simplu om, a fost regina muzicii lăutărești și orice român o cunoaște pe Cornelia Catanga. Cimitirul trebuia să fie plin de oameni.... nu, așa, pur și simplu, înmormântată pe furiș, cât mai repede, băgată într-un sac vidat, fără datinile și obiceiurile noastre creștinești. A fost o durere fără margini și am sufletul sfâșiat pentru ea”, a dezvăluit aceasta pentru click.ro. 

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro.

Fotografii: Agerpres/click.ro

Vezi și VIDEO: Medic obstetrician-ginecolog, locație cabinet ecograf maternitatea Regina Maria Băneasa

  • Regulile de înmormântare, schimbate după decesul Corneliei CatangaVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!