Reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, apel la liderii lumii legat de izolare ca metodă de control a pandemiei

Reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, apel la liderii lumii legat de izolare ca metodă de control a pandemiei
Citeste mai mult despre: coronavirus, imunitate, studiu,
Data publicarii: 13 Octombrie 2020
Data actualizare: 13 Octombrie 2020
Un oficial din fruntea Organizației Mondiale a Sănătății le-a cerut guvernelor să nu mai folosească izolarea și carantina la nivel național drept metodă principală de combatere a pandemiei de coronavirus, invocând consecințele devastatoare asupra economiei și asupra sănătății publice.
Doctorul David Nabarro a declarat într-un interviu oferit unei televiziuni britanice că „noi, în Organizația Mondială a Sănătății, nu pledăm pentru blocaje totale ca mijloc principal de control al acestui virus”.
 


 

El a spus că măsurile de carantină și izolare luate la nivel național de fiecare țară în parte pot duce la dublarea sărăciei mondiale și „cel puțin la dublarea malnutriției copiilor, deoarece copiii nu primesc mese la școală, iar părinții lor din familiile sărace nu își pot permite”.

„De fapt, aceasta este o catastrofă teribilă, teribilă, și așa că apelăm cu adevărat la toți liderii mondiali cu următorul mesaj: opriți utilizarea blocajelor ca metodă principală de control”, a declarat dr. Nabarro.
 
Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății mai spune că:
 
 „Dezvoltați sisteme mai bune pentru a combate noul coronavirus. Lucrați împreună și învățați unii de la alții! Dar amintiți-vă, izolarea și carantina aplicate total au doar o consecință: îi face pe oamenii săraci să fie mult mai săraci."
 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA HOW TO TIKTOK:FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies