Românca rămasă pe străzi în Italia a primit ajutor din partea autorităților! Apelul ei a devenit viral

Românca rămasă pe străzi în Italia a primit ajutor din partea autorităților! Apelul ei a devenit viral
Autor: Iulian Ioncea
Data: 11 Martie 2020
În plină epidemie de coronavirus, Italia și-a închis granițele, fiind cea mai afectată țară din Europa, iar o româncă a rămas captivă în zona Firenze, fără voia ei.

Potrivit unei postări de pe Facebook, Magda Toporan a fost data afară din casă, după ce bătrânica pe care o îngrijea a murit.

„Bună ziua, sunt Magda. Până sâmbătă am lucrat la o bătrânică și ea a murit. Nu știu ce să fac, fata ei mă dă afară. Nu știu încotro să mă duc, încotro să mai apuc. N-am mașină, n-am nimic. Spuneți-mi ce să fac. Hotelurile sunt închise. Sper să mă ajute cineva”, a spus femeia, cu ochii în lacrimi, în timp ce făcea un live pe Facebook.

Potrivit mai multor pagini de Facebook, Magda Toporan nu a reușit să se înțeleagă deloc cu fiica femeii de care a avut grijă, a apelat la ajutorul carabinierilor, care i-au spus că nu au cum să rezolve problema, după care a ajuns la Ambasada României. Din câte se pare, acolo ea a primit sprijin și a fost cazată la un hotel, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să poată pleca spre Sibiu, oraș în care a locuit până să plece în Italia. Mai mult decât atât, pe alte pagini de Facebook se scrie că mai mulți români au ajutat-o pe Magda și i-au găsit acesteia un loc de muncă tot în Italia, pentru a nu se mai întoarce în România.

foto: Facebook Magda Toporan

Vezi și: Declarația unei românce diagnosticate cu coronavirus, în Italia. A fost trimisă acasă, deși testul pentru coronavirus era pozitiv
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO