România, pe ultimele locuri la consumul de carte din Europa. Editura Paralela 45 lansează campania Book Valley

România, pe ultimele locuri la consumul de carte din Europa. Editura Paralela 45 lansează campania Book Valley
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 22 Decembrie 2021
Data actualizare: 22 Decembrie 2021
Editura Paralela 45, alături de creativii de la agenția de advertising MAINSTAGE lansează “Book Valley”, campania care transformă mersul bară la bară de pe Valea Prahovei, în luna decembrie, într-o activitate mai suportabilă, promovând cititul cărților publicate de editură. 

Valea Prahovei este cel mai aglomerat drum din România, iar în perioada Sărbătorilor, mașinile petrec chiar și 2-3 ore pentru a traversa porțiuni de doar câțiva kilometri. 

Editura Paralela 45, împreună cu echipa MAINSTAGE | THE AGENCY, au creat o campanie prin care mersul bară la bară pe Valea Prahovei să devină mai ușor de suportat, punând în valoare cărțile publicate de editură și promovând, astfel, lectura.  

Așa a luat naștere campania „Book Valley”, care constă în amplasarea de panouri cu fragmente din cărți, care pot fi citite în cele mai aglomerate zone de pe drum, la care au fost adăugate QR code-uri. Acestea permit continuarea lecturii pentru următoarele ore de călătorie, dar și achiziționarea lucrărilor respective. 

Campania a luat naștere și în contextul în care România este printre țările cu cel mai scăzut consum de carte pe cap de locuitor, conform raportului EUROSTAT din 2020. Astfel, provocarea a fost și de a încuraja lectura într-un mod mai neașteptat.   

“Am pornit de la ideea de a crește apetitul oamenilor pentru lectură, iar tehnologia actuală ne facilitează acest lucru. Cărțile alese pentru campania Book Valley sunt dintre cele mai apreciate, adresate tuturor vârstelor și gusturilor. 

Faptul că poți scana cu telefonul, în timpul unei călătorii, un cod QR care îți permite accesul direct la cartea respectivă este un lucru extraordinar pentru cititori. 

Ne dorim ca lectura să ocupe din nou un spațiu important în viața oamenilor și vom continua promovarea cititului și prin alte acțiuni de acest gen”, a declarat Camelia Burcioiu, Director General, Editura Paralela 45.

Editura Paralela 45 a fost fondată în noiembrie 1994 și este cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante edituri românești. În prezent publică literatură română și străină, științe socio-umane, filosofie, istorie, religie, drept, economie, cărți științifice, cărți de artă, cărți practice, literatură pentru copii și adolescenți, cursuri universitare, cărți de metodică, auxiliare și manuale școlare.

Editura Paralela 45 participă constant la cele mai importante târguri de carte din Europa și are la activ numeroase premii, atât pentru activitatea editorială, cât și pentru valoarea cărților editate.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!