Românii au reacționat cu ostilitate după ce Austria s-a opus intrării României în Schengen

Românii au reacționat cu ostilitate după ce Austria s-a opus intrării României în Schengen
Citeste mai mult despre: Romania, Austria, Schengen,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 08 Decembrie 2022
Data actualizare: 08 Decembrie 2022
La final de an, românii au primit cea mai proastă veste. Accesul României în Spațiul Schengen a fost blocat de Austria, care s-a opus integrării țării noastre în grupul statelor care se bucură de liberă circulație. Românii de rând au reacționat virulent pe rețelele sociale.

După reacțiile prompte ale autorităților române, care au taxat Austria pentru comportamentul discriminatoriu și antieuropean la Consiliul JAI, românii de rând s-au dezlănțuit pe rețelele sociale. Ei au taxat virulent poziția oficială a Austriei, singura țară care s-a opus integrării României în Schengen.

Principalul motiv al refuzului integrării României, creșterea numărului de migranți, a fost demontat de internauți. Ei au distribuit masiv o hartă a Europei și a țărilor din Orient, din care se poate vedea că traseul migranților spre Europa de Vest nu are cum să includă România.

Austriecii spun că se opun României din cauza migrației ilegale spre Austria. Aparent, ei cred că ruta de migrare din Balcanii de Vest arată așa”, a scris un internaut pe Twitter.

Unii români s-au grăbit să critice Austria pentru jocul dublu pe care îl face în UE, considerând că autoritățile de la Viena sunt „marionete ale lui Putin”.

Alții au trecut deja la fapte: și-au închis conturile deschise la băncile austriece și au făcut apel la boicotarea produselor made in Austria.

Ca urmare a deciziei absurde pe care Guvernul Austriei a luat-o împotriva României și Bulgariei, care s-a opus intrării în Schengen fără a prezenta dovezi că România nu îndeplinește condițiile, am decis să-mi închid conturile bancare avute la compania austriacă”, a scris un internaut, militând pentru boicotarea Austriei.

Intrarea României în Schengen nu e un merit pentru care românii trebuie să-l implore de la țări precum Austria și Țările de Jos, ci un drept pe care l-au câștigat. Mi-am închis conturile la R********n. De acum voi lucra numai cu B**** T***********”, a scris altcineva.

Care sunt avantajele integrării în Schengen, dar și pericolele accederii în spațiul fără granițe!

Euroscepticismul, în creștere după ratarea accederii în Schengen

Autoritățile române se tem că refuzul Austriei va alimenta euroscepticismul în rândul populației din România, care și așa consideră că partenerii europeni nu ne privesc ca egalii lor. O caricatură care circulă în mediul online în această perioadă stă mărturile credinței tot mai evidente că România nu este tratată corect în cadrul alianțelor în care este parte.

Copacii Transilvaniei pot intra în Schengen, dar cetățenii săi nu. După decenii de defrișări masive din partea companiilor austriece în Transilvania, Austria a votat împotriva României în Schengen. Ce sunt astea, dacă nu forme moderne de colonialism din partea Vestului?”, a scris alt internaut pe Twitter.

Fotografii: Getty Images/Twitter

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!