S-a vindecat de Covid-19, dar era să facă infarct când a văzut cât nota de plată de la spital

S-a vindecat de Covid-19, dar era să facă infarct când a văzut cât nota de plată de la spital
Bărbatul a petrecut 62 de zile în spital. FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data: 15 Iunie 2020
Un bărbat de 70 de ani, care a petrecut nu mai puțin de 62 de zile în spital după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a ajuns la concluzia că mai bine era lăsat să moară. Spitalul în care a fost tratat de Covid-19 l-a taxat pentru fiecare minut petrecut acolo.

Michael Flor a reușit să supraviețuiască noului coronavirus, în ciuda stării precare de sănătate în care l-a adus boala provocată de SARS-CoV-2. Bărbatul, care a petrecut 62 de zile într-un spital privat, s-a zbătut în fiecare zi între viață și moarte. 

La un moment dat, o asistentă i-a ținut telefonul la ureche ca să-și poată lua rămas bun de la familia sa, izolată la domiciliu. Dar și-a revenit și a fost externat cu mare pompă de la spitalul Swedish Issaquah, din Issaquah, ținutul King County, statul Washington. 

Ajuns acasă a fost nevoit să dea piept cu o realitate greu de digerat. Nota de plată a spitalului, trimisă prin poștă, se ridica la astronomica sumă de 1,1 milione de dolari. „Am deschis-o și am zis: La naiba”, a dezvăluit bărbatul pentru Seattle Times.

Citește șiPandemia de coronavirus, o alarmă falsă? Dezvăluirile Ministerului de Interne din Germania

Scrisoarea primită de la spital conținea, detaliat, toate serviciile medicale pe care medicii de acolo i le-au asigurat lui Mike pe durata șederii sale. Documentul, care are 181 de pagini, menționează că fiecare noapte petrecută la terapie intensivă l-a costat 9.736 de dolari.

Michael Flor la externare. FOTO: captură video Seattle Times

Din cauza riscului ridicat de contagiune care vine odată cu noul coronavirus, camera lui a fost izolată. Medicii puteau intra doar cu combinezoane și măști cu protecție ridicată în fața virusurilor. Pentru cele 42 de zile petrecute aici, spitalul a taxat serviciile oferite cu 408.912 dolari.

Vreme de 29 de zile a beneficiat de un ventiltor mecanic, pentru care a fost taxat cu 2.835 de dolari pe zi. Mai mult, când inima, rinichii și plămânii au început să-i cedeze din cauza Covid-19, bărbatul a fost „servit” cu alte servicii de menținere în viață, pentru care ar trebui să plătească 100.000 de dolari.

În fața acestor cifre, bărbatul a avut un sentiment straniu de vină. „Mă simt vinovat că am supraviețuit. E un sentiment de: De ce eu? De ce merit eu toate astea?”, a declarat bărbatul, conform sursei citate.

Vezi și VIDEO: Doctor de bine - Doctorul pediatru Mihai Craiu, tot ce trebuie să știi despre gripa la copii

Michael Flor a ajuns în acest spital datorită soției lui, care nu și-a imaginat că șederea sa va fi atât de lungă. Într-un moment de luciditate, bărbatul i-a cerut să-l scoată de acolo, conștient că nu-și vor permite serviciile acestui spital. 

Spre norocul lui, bărbatul are o asigurare medicală care acoperă mare parte din nota de plată eliberată de unitatea medicală. Mai mult, spitalul ar putea renunța de tot la taxarea pacientului său, ca urmare a unui fond de peste 100 de miliarde de dolari aprobat de Congresul american pentru decontarea unor astfel de servcii extrem de costisitore.

Fotografii: Shutterstock/Seattle Times

FULLSCREEN
S-a vindecat de Covid-19, dar era să facă infarct când a văzut cât nota de plată de la spital
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO