Satoru Nomura, un lider al crimei organizate japoneze, condamnant la moarte. Cum l-a amenințat pe judecător

Satoru Nomura, un lider al crimei organizate japoneze, condamnant la moarte. Cum l-a amenințat pe judecător
Satoru Nomura. FOTO: ANN News
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 26 August 2021
Data actualizare: 26 August 2021
Liderul unei dintre cele mai violente organizații mafiote din Japonia a fost condamnat la moarte prin spânzurare, anunță presa din insulă. Satoru Nomura nu a primit prea bine sentința și i-a spus judecătorului că va regreta decizia.

Satoru Nomura (74 de ani) este liderul grupării Kudo-kai, cu sediul în Kitakyushu, în Prefectutra Fukuoka. El a fost arestat de mai multe ori pentru infracțiuni cu violență, spălare de bani și evaziune fiscală.

Un tribunal din Fukuoka a dat o decizie istorică împotriva unui lider mafiot al organizației Yakuza, condamnându-l la moarte prin spânzurare. Nomura a fost găsit vinovat pentru orchestrarea a 4 atacuri îndreptate împotriva civililor, dintre care unul fatal.

Veteranul crimei organizate nipone a negat acuzațiile și s-a declarat șocat de decizia instanței. Conform presei nipone, Nomura s-a adresat judecătorului în termeni amenințători.

Am cerut o decizie dreaptă, dar aceasta nu e dreaptă deloc. Vei regreta asta pentru tot restul vieții”, i-ar fi spus condamnatul „călăului” său.

Adjunctul lui Nomura, Fumio Tanoue (65 de ani), a primit o pedeapsă cu închisoare pe viață pentru „conspirație la săvârșirea a patru crime”.

Septembrie 2014: Nomura, ridicat de acasă de poliție în legătură cu atacul din 1998. FOTO: Getty

Cei care au dus la îndeplinire asasinatele puse în seama capilor mafioți au fost deja condamnați, scrie presa niponă.

Acuzațiile includ comandarea unor asasinate în perioada 1998-2014. Doar unul a fost fatal.

Ziarul nipon Asahi Shimbun a trecut în revistă toate faptele puse în seama celor doi.

„Un fost lider al unei cooperative locale de pescuit a fost împușcat pe străzile din Kita-Kyushu. Al doilea atac a avut loc în 2012 - un fost polițist al prefecturii Fukuoka a fost împușcat în Kita-Kyushu. Al treilea a avut loc în 2013 în Fukuoka, în care o femeie, care era asistentă la o clinică în care Nomura solicita tratamentm, a fost înjunghiată. Al patrulea a avut loc în 2014, în care un dentist, care se întâmpla să fie o rudă a fostului lider al cooperativelor de pescuit, a fost înjunghiat în Kita-Kyushu”.

Avocații lui Satoru Nomura au susținut nevinovăția clientului lor și au dezvăluit că vor ataca decizia instanței.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!