Se antrenează câini pentru detectarea noului coronavirus! Cum funcționează metoda și ce rezultate are

Se antrenează câini pentru detectarea noului coronavirus! Cum funcționează metoda și ce rezultate are
Citeste mai mult despre: coronavirus, antrenament, catei,
Data: 30 Octombrie 2020
Potrivit presei internaționale, care citează AFP, câinii numiți „sniffers” sunt animale dresate pentru a mirosi persoanele infectate cu noul coronavirus.
Cercetătorii din spatele proiectului finlndez au declarat că experimentul are rezultate promițătoare.
 
Unde și cum se fac testele

Trei câini, Kössi, ET și Miina, au fost instalați în sala de sosiri de pe aeroportul Helsinki-Vantaa la sfârșitul lunii septembrie. Câinii “siffers” au adulmecat până la 2.200 de pasageri de la instalarea cabinei de testare și au detectat virusul la 0,6% dintre călătorii ajunși la Sosiri.
 
Deși experimentul urmează să continue până în decembrie, echipa spune că primele rezultate apar similare cu rata de detectare a testelor PCR – teste efectuate și la călătorii voluntari la sosire.
 
"Am efectuat 16-17.000 de teste PCR la aeroport și mai puțin de un procent este pozitiv", a explicat Timo Aronkytö, viceprimarul orașului Vantaa. Comparativ cu rezultatele găsite de câini, testele PCR „sunt cam la fel”, a continuat el


Citește și

Cum funcționează testarea

Cercetătorii analizează în prezent modul în care rezultatele celor două metode se potrivesc - și speră să își publice concluziile până la sfârșitul anului. 
 
Aproximativ 100 de călători pe zi se aliniază pentru acest test gratuit. Metoda implică ștergerea pielii persoanei testate cu o bucată de material textil, care ulterior este plasată în fața botului câinelui. Dacă eșantionul este negativ, animalul nu se va opri asupra acestuia. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA INTERVIURI SPECIALE CU VEDETELE PREFERATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
catei antrenati
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies