Soldații ruși, gesturi disperate în Ucraina: un militar și-a călcat superiorul cu tancul

Soldații ruși, gesturi disperate în Ucraina: un militar și-a călcat superiorul cu tancul
FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 25 Martie 2022
Data actualizare: 16 Aprilie 2022
Militarii ruși sunt din ce în ce mai nemulțumiți de prezența lor în Ucraina unii dintre ei refuză să execute ordinele. Un jurnalist uncrainean susține că militarii ruși încep să se întoarcă împotriva superiorilor lor, din cauza pierderilor masive din rândul forțelor de invazie.

Un tanchist rus ar fi trecut cu vehicului blindat peste superiorul lui, nemulțumit de rezultatul înregistrat de trupele ruse în Ucraina. Militarul, care a dat vina pe superiorul lui pentru moartea unor camarazi, a așteptat momentul potrivit pentru a-l călca cu tancul pe colonelul Yuri Medvedev, scrie jurnalistul Roman Tsimbalyuk pe Facebook.

A așteptat momentul potrivit, în timpul luptei, și a dat cu tancul peste comandant, rănindu-l la ambele picioare. Acum, coloanelul Medvedev este într-un spital în Belarus, așteptând compensațiile financiare pentru răni obținute în luptă, cu care s-a ales în timpul operațiunii militare speciale de protejare a regiunii Donbas”, a scris jurnalistul.

Surse independente de acest conflict nu au putut confirma știrea, însă pe rețelele sociale au fost distribuite masiv imagini video cu colonelul transportat la spital pe targă. 

Se pare că la originea lor se află liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a postat clipul pe platforma Telegram. Ulterior, acesta s-a viralizat și pe Twitter.

Dus cu targa, Medvedev are un dialog cu militarii din Belarus, care l-au preluat în drum spre spital. Cei implicați în dialog au un schimb amabil de replici legate de locul de baștină.

Iată discuția cu soldații lui Kadîrov, înainte de a ajunge la spital: 

Soldat: Ține-te. Cum ești? Bine? 

Medvedev: Da. Voi, băieți, de unde sunteți? 

Soldat: Din Groznîi (capitala Ceceniei – n.red.)

Medvedev: Da? Bravo!

Soldat: Asta-i vestă antiglonț?

Medvedev: Da. Las-o așa deocamdată!

Soldat: Ține-te!

Mai târziu, spune jurnalistul ucrainean, ofițerul a fost recompensat cu Medalia pentru Curaj. Citește șiJurnaliștii ucraineni, scrisoare deschisă către reprezentanții mass media din toată lumea

Conform jurnalistului din Ucraina, Colonelul Yuri Medvedev conducea Brigada 37 Mecanizată, formată din 1.500 de militari. Mai mult de jumătate dintre aceștia și-ar fi pierdut viețile de la începutul războiului, motiv de revoltă în rândul celor care au supraviețuit până acum.

Ucrainenii, nou bilanț al distrugerilor provocate rușilor

Reprezentanții Ministerului Apărării din Ucraina a publicat, în urmă cu puțin timp, o actualizare a pierderilor suferite de Armata rusă de la începutul războiului. 

Conform surselor oficiale de la Kiev, Rusia a pierdut 16.100 de soldați, 561 de tancuri, 1.625 de vehicule blindate purtătoare de personal, 291 de sisteme de artilerie, 49 de sisteme de apărare antiaeriană, 115 avioane de luptă, 125 de elicopetere, cinci nave de război.

Ucrainenii nu au dezvăluit, până acum, propriile pierderi militare în acest război.

Fotografii: Twitter/Telegram Ramzan Kadîrov/Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!