Soldații ruși, otrăviți și blestemați de civilii ucraineni. Populația a trecut la represalii împotriva invadatorilor

Soldații ruși, otrăviți și blestemați de civilii ucraineni. Populația a trecut la represalii împotriva invadatorilor
Soldații ruși au lăsat sute de civili morți în timpul retragerii din regiunea Kiev. FOTO: Getty
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Aprilie 2022
Data actualizare: 04 Aprilie 2022
Imagini greu de privit au fost dezvăluite de forțele armate ucrainene odată cu retragerea trupelor ruse din zona Kiev. Populația civilă din Ucraina a trecut la represalii, după ce Armata Rusă a lăsat în urmă sute de morți în rândul civililor.

Autoritățile ucrainene vorbesc de un adevărat masacru produs de trupele ruse la Bucha, un orășel cu 36.000 de locuitori situat în regiunea Kiev. Populația civilă, martoră la uciderea oamenilor nevinovați, a luat războiul în propriile mâini și luptă împotriva rușilor cu arme neconvenționale.

Cel puțin doi soldați ruși au fost uciși și alți 28 au suferit intoxicații severe după ce au fost otrăviți de localnicii din Izium cu plăcinte. Conform reprezentanților Ministerului Apărării din Ucraina, civilii luptă alături de armată cu „toate mijloacele disponibile”.

Înfometați și fără posibilitatea de a primi provizii, militarii ruși au fost întâmpinați de localnicii din zona Harkov cu plăcinte gătite de femeile ucrainene. Ele au pus otravă în mâncare, astfel încât doi militari și-au pierdut viețile pe loc, iar alți 28 au ajuns la terapie intensivă cu intoxicație severă.

FOTO: imago-images.com

Totodată, circa 500 de soldați ruși care fac parte din Divizia a treia mecanizată au ajuns la spital după ce au fost otrăviți cu alcool de origine necunoscută.

Citește șiApărarea ucraineană, parodie după Premiile Oscar: cele mai umilitoare imagini din război pentru Armata Rusă

Civilii din Ucraina, practici voodoo împotriva rușilor

O femeie din Ucraina a ajuns cunoscută în toată țara după ce a început să confecționeze păpuși voodoo pe care le-a botezat Putin. Marina Fedchik, care e meșteșugar din Uzhgorod, vinde păpușile și donează banii obținuți forțelor armate ucrainene.

Femeia spune că nu a dat păpușilor chipul lui Vladimir Putin, pentru că asta ar fi fost „o onoare prea mare pentru el”.

Am văzut pe internet, la una dintre prietenele mele, o păpușă pe care a făcut-o în primele zile, dar avea o față brodată care semăna cu Putin. Și mi s-a părut că este multă onoare pentru el. Așa că folosesc doar punctele principale pentru o păpușă voodoo, care sunt imaginea și mesajul universului”, a spus femeia, într-un comentariu postat pe Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @suspilne_zakarpattia

Păpușile voodoo sunt folosite în ritualuri răzbunătoare împotriva unor persoane cărora cineva vrea să le facă rău. Persoanele „atacate” sunt blestemate cu scopul de simți durere sau pentru a avea parte de nenorociri, iar pentru asta e nevoie ca păpușile să fie împunse cu ace.

Cu toate că aceste ritualuri sunt asociate cu magia neagră, păpușile voodoo au și întrebuințări benefice, care includ vrăji ce pot vindeca bolile sau alunga vrăjile.

Fotografii: Getty Images/imago-images.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!