Statul Texas reia execuția deținuților condamnați la moarte, după 5 luni de pauză

Statul Texas reia execuția deținuților condamnați la moarte, după 5 luni de pauză
Cele mai multe execuții aprobate de instanțe au loc în Texas. FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data: 09 Iulie 2020
Autoritățile din Texas au anuțat reluarea punerii în aplicare a sentințelor de executare e pedepsei capitale, după 5 luni în care procedurile au fost sistate. Vestea a fost primită diferit de condamnații la moarte.

Cât timp lumea a luat o pauză, din cauza pandemiei de coronavirus, ei au trăit intens fiecare zi de detenție pe „culoarul morții”. Condamnații la pedeapsa capitală din statul Texas au primit, însă, vestea că perioada de grație a expirat. Execuțiile celor condamnați pentru infracțiuni grave au fost reluate miercuri, după 5 luni în care au fost blocate.

Citește și

Vestea a fost primită diferit de cei aflați „la capăt de drum”. Dacă unii au privit cele 5 luni ca pe o binecuvântare, o perioadă în care s-au împăcat cu ei înșiși și cu lumea de afară, pentru alții a fost un chin nesfârșit.

Billy Joe Wardlow (45 de ani) este primul deținut din Texas care a fost executat după reluarea acestor proceduri. Până în ultima clipă, avocații săi au încercat să-l salveze de injecția letală, susținând că în 1993, când a comis oribila crimă pentru care a fost condamnat, era prea tânăr ca să-și dea seama de consecințele actelor sale, scrie bbc.com. Cererea lor nu a fost aprobată.

Publicația notează că Texas este statul american cu cea mai mare rată a execuțiilor judiciare de pe întreg teritoriul SUA. Din 1976, aici sunt executați în fiecare an de patru ori mai mulți deținuți decât în Virginia, statul aflat pe locul 2. 

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde - Cristina Almășan: „Aș face sex cu Denis, The Motans”

FULLSCREEN
Statul Texas reia execuția deținuților condamnați la moarte, după 5 luni de pauză
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies