Strategia de promovare a Industriilor Culturale şi Creative franceze în România, lansată la București

Strategia de promovare a Industriilor Culturale şi Creative franceze în România, lansată la București
Pianistul Jean-Yves Thibaudet a fost ales de Ambasada Franței să promoveze evenimentul din România. FOTO: Getty Images
Autor: Dan Brumar
Data: 03 Martie 2020
Ambasadoarea Franței în România, Michèle Ramis, și celebrul pianist francez Jean-Yves Thibaudet vor lansa Strategia de promovare a Industriilor Culturale şi Creative (ICC) franceze în România, în cadrul unei conferințe de presă organizată în Atriumul Institutului Francez (Bulevardul Dacia 77), marți, 3 martie 2020.

Jean-Yves Thibaudet, pianist francez recunoscut internațional care locuieşte în prezent la Los Angeles, dar care a copilărit în România, este reprezentantul special al Ambasadei Franței pentru promovarea acestor industrii.

La evenimentul organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, vor participa și vor lua cuvântul Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, regizorul și producătorul Cristian Mungiu, Mihai Constantinescu, directorul Festivalului George Enescu și Cornel Ion, directorul Radio France International România.

Obiectivul principal al acestei Strategii de promovare a Industriilor Culturale şi Creative vizează valorizarea atractivității României în Franța pe lângă actorii culturali francezi, evidențierea potențialului acestor industrii pentru România și promovarea schimburilor profesionale franco-române.

Guvernul francez, prin Ministerul pentru Europa și Afaceri Externe, Ministerul Culturii și Ministerul Economiei, dorește să promoveze la nivel internațional Industriile Culturale și Creative franceze (CCI) care sunt reprezentate de artele vizuale, cinema, jocuri video, cărți, muzică, publicitate și comunicare, presă, radio, artele spectacolului și televiziune.

Pentru a sprijini această politică de export, Guvernul francez a însărcinat 37 de ambasadori francezi din întreaga lume, inclusiv ambasadorul din România, să dezvolte o strategie pentru ICC în colaborare cu partenerii români. 

ICC reprezintă acum o provocare majoră pentru competitivitatea, atractivitatea și dezvoltarea economiei franceze, cu o cifră de afaceri de 91,4 miliarde de euro pe an și reprezintă, de asemenea, un instrument de punere în valoare, de influență și de atractivitate.
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO