STUDIU. Coronavirusul poate rezista pe bancnote și telefoane chiar și 28 de zile

STUDIU. Coronavirusul poate rezista pe bancnote și telefoane chiar și 28 de zile
Autor: Alina Popa
Data: 12 Octombrie 2020
Un nou studiu efectuat de cercetătorii australieni semnalează faptul că noul coronavirus poate rezista pe bancnote și telefoane aproape o lună, perioadă mult mai lungă decât se credea inițial.

Atenție mare la telefoane și bani! Agenția Națională de Știință a Australiei notează că virusul SARS-Cov-2 este activ 28 de zile pe suprafața telefonului mobil, dar și pe bancnote. Studiile anterioare de laborator sugerau că virusul poate supraviețui până la trei zile pe bancnote și sticlă și până la șase zile pe plastic și oțel inoxidabil, scrie BBC

Citește și

Este de menționat faptul că studiul realizat de cercetătorii australieni a avut loc în laborator, la temperatura camerei (20 grade) și în condiții de întuneric, după ce s-a demonstrat că razele UV pot distruge coronavirusul. Concluzia a fost că noul coronavirus poate rezista aproape o lună pe suprafețe precum ecranul telefonului sau bancnote de hârtie și plastic. Ca și comparație, virusul gripal poate rezista în aceleași circumstanțe timp de 17 zile.

Studiul, care a fost publicat în Virology Journal, mai spune că SARS-Cov-2 rezistă mai mult la temperaturi ridicate decât la cele scăzute. De asemenea, virusul rămâne mai mult timp pe o suprafață netedă, decât pe un material poros cum ar fi pânza.

Foto: Shutterstock

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies