Sute de preoți din Germania sfidează Vaticanul, căsătorind persoane de același sex

Sute de preoți din Germania sfidează Vaticanul, căsătorind persoane de același sex
Citeste mai mult despre: Vatican, casatorii gay, preoti,
Data publicarii: 11 Mai 2021
Data actualizare: 15 Mai 2021
Preoți din peste 100 de biserici catolice din Germania oferă sfânta binecuvântare cuplurilor de același sex.

Conform BBC, mișcarea ”The Love Wins” a apărut după ce Biserica catolică a declarat, în luna martie, că Dumnezeu ”nu poate binecuvânta păcatul”.

 

În trecut, Papa Francisc a spus că, după părerea lui, cuplurilor de același sex ar trebui să li se permită ”uniunea civică”. Anul trecut, acesta a specificat, în cadrul unui documentar, că aceste cupluri ”au dreptul de a fi într-o familie”.

 

Cu toate acestea, Papa Francisc a aprobat decizia conform căreia Biserica catolică nu are puterea de a binecuvânta uniunile LGBT. 

Mișcarea ”Love Wins” descrie decizia biserii de a refuza binecuvântarea cuplurilor de același sex drept ”o palmă peste fața oamenilor din toată lumea”.

 

Mișcare a realizat o hartă a tuturor bisericilor care vor ține slujbe pentru cuplurile LGBT. Astfel, sute de preoți din Germani au semnat o petiție pentru a convinge Biserica să extindă binecuvântarea la cuplurile de același sex, în timp ce multe parohii au arborat steagul în culorile curcubeului. 

 

Biserica Catolică din Germania este mai liberală și mai înstărită decât cea din alte țări și încurajează acceptarea cuplurilor gay. Căsătoriile între persoane de același sex sunt legale în Germania din 2017, iar în această țară ”terapia de conversie” - menită să ”vindece” de homosexualitate - este interzisă pentru adolescenții sub 18 ani. 

 

Foto; Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies