Târgul de Crăciun din Sibiu, locul pe care trebuie să-l admiri măcar din fotografii

Târgul de Crăciun din Sibiu, locul pe care trebuie să-l admiri măcar din fotografii
Autor: Dan L. Brumar
Data: 19 Noiembrie 2018
A fost un weekend de vis pentru sibieni, care au fost martorii inaugurării târgului de Crăciun din acest an. Imaginile sunt de poveste.

Sibiul e orașul din România în care te-ai simți cel mai bine de Crăciun, iar dacă nu ai făcut încă planuri pentru sărbători ar fi bine să iei în calcul și acest oraș mirific din inima țării. În acest weekend, autoritățile locale au inaugurat Târgul de Crăciun din 2018, eveniment la care au participat circa 10.000 de oameni.

Piața Mare din municipiu este locul consacrat pentru acest spectacol de culoare, muzică de sărbători și miresme de turtă dulce și vin fiert.

Față de anii trecuți, târgul de Crăciun din 2018 are o tematică aparte – 100 de ani de România – astfel încât căsuțele de la târg au fost amplasate astfel încât să formeze numărul 100.

Mai mult, organizatorii târgului au ținut cont de faptul că România va deține președinția UE din ianuarie 2019, astfel încât pe fațadele clădirilor din piață au fost proiectate urări de Sărbători Fericite în majoritatea limbilor cunoscute.

Pe scena amenajată în Piața Mare au urcat artiști consacrați, printre care Paula Seling, care au interpretat melodii specifice sărbătorilor de iarnă și colinde. 

În piață a fost amenjat și un patinoar în aer liber, care va rămâne deschis pe întreaga durată a târgului de Crăciun (17 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019). 

„Este nou, chiar dacă am mai avut patinoar şi acum 4-5 ani. L-am readus şi ne bucurăm că am făcut asta. Multă lume l-a cerut şi credem că este un element foarte potrivit. Este un patinoar modern, frumos, minimalist, te poţi apropia la câţiva centimetri de el. În trecut era o construcţie mult mai complicată, părea poate un pic nepotrivită pentru un centru de oraş”, a declarat pentru Mediafax organizatorul târgului, Andrei Drăgan.

Un tren turistic, care trece prin strada Cetății, prin strada Nicolae Bălcescu și înconjoară Piața Mare, va transporta turiștii și localnici, care au ocazia să admire târgul în toată splendoarea lui.

Credit foto: Târgul de Crăciun Sibiu

FULLSCREEN
Târgul de Crăciun din Sibiu, locul pe care trebuie să-l admiri măcar din fotografii
  • /



VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO