Ultima dorință a unui condamnat la moarte i-a salvat viața, pentru moment! Ce a spus

Ultima dorință a unui condamnat la moarte i-a salvat viața, pentru moment! Ce a spus
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 10 Septembrie 2021
Data actualizare: 10 Iunie 2022
John Henry Ramirez, un bărbat din SUA care a fost condamnat la moarte în anul 2008, pentru o crimă comisă în anul 2004, ar fi trebuit să fie executat pe 8 septembrie 2021, dar a reușit să scape cu viață chiar în ultimul moment.

Potrivit celor de la Profimedia, care au făcut publică și o poză cu John Henry Ramirez, bărbatul a avut o ultimă dorință care i-a amânat execuția: a afirmat că își dorește ca un preot baptist să țină mâna pe umărul lui în momentul în care îi va fi administrată injecția letală!

Chiar dacă autoritățile penitenciarului din Texas unde este închis americanul i-au refuzat deținutului cerința, pe motive de securitate, Curtea Supremă a afirmat că execuția trebuie amânată, deoarece lui John Henry Ramirez i-a fost încălcată libertatea religioasă. Astfel, gestul autorităților din pușcărie a fost considerat o încălcare a Primului Amendament, iar o decizie în privința execuției va fi luată în luna octombrie sau noiembrie.

În vârstă de 37 de ani, John Henry Ramirez a fost condamnat la moarte după ce l-a ucis cu 29 de lovituri de cuțit pe Pablo Castro, vânzătorul unui magazin. Totul s-a întâmplat în timpul unui jaf în urma căruia criminalul spera să obțină bani pentru a-și cumpăra droguri, dar s-a ales cu doar 1 dolar și 25 de cenți! 

„L-am înjunghiat în gât. Se auzea cum se îneca, asta m-a trezit la realitate și atunci am văzut cât de rănit era și cât sânge era în jurul său. În acel moment mi-am dat seama că am mers prea departe”, a spus John Henry Ramirez al proces.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies