Ultima transmisiune a unui post TV independent din Rusia: ”Nu războiului”

Ultima transmisiune a unui post TV independent din Rusia: Nu războiului
Citeste mai mult despre: TV Rain, lacul lebedelor, semnificatie,
Data publicarii: 04 Martie 2022
Data actualizare: 04 Martie 2022
Unul dintre ultimele posturi TV independente din Rusia a făcut o aluzie istorică puternică în ultimele sale momente de existență.

TV Rain, descris de New York Times drept ”un post de televiziune tineresc, independent”, a anunțat joi că va opri transmisia pe o perioadă nedefinită, din cauza presiunii de la Kremlin.

Acum câteva zile, postul a fost blocat de oficialități și, conform Time, mulți dintre angajații postului TV au părăsit țara de frică. Joi, televiziunea a difuzat ultimul său show, pe contul de YouTube.

”Nu războiului!”, a spus Natalia Sindeyeva, unul dintre fondatorii postului, în timp ce angajații părăseau televiziunea.

Apoi, postul TV a început să difuzeaze ”Lacul lebedelor” a lui Ceaikovski. Conform Huffington Post, ”Lacul lebedelor” are o semnificație importantă în istoria politicii rusești. Televiziunea sovietică de stat a difuzat baletul în mod repetat după moartea secretarului general Leonid Brejnev în timp ce era ales unui alt lider. S-a întâmplat la fel la moartea lui Yuri Andropov și a lui Konstantin Cernenko. 

Apoi, în 1991, Soviet TV a difuzat baletul ”Lacul lebedelor” în timpul încercării îndepărtării președintelui Mihai Gorbaciov de la conducere - o tentativă nereușită care a ajutat la precipitarea colapsului Uniunii Sovietice.

Foto: Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!