Ultimele cuvinte ale soldaților omorâți pe Insula Șerpilor

Ultimele cuvinte ale soldaților omorâți pe Insula Șerpilor
Citeste mai mult despre: Insula Serpilor, injuratura,
Data publicarii: 25 Februarie 2022
Data actualizare: 25 Februarie 2022
Toți cei 13 grănicieri care protejau micuța insulă din Marea Neagră au fost uciși ieri după ce au refuzat să se predea rușilor, sfidându-i pe cei de pe nava de război a Kremlinului: ”idi nahui” (care s-ar traduce: du-te-n p#@%!)

Într-un mesaj radio, soldaților li s-a transmis de pe nava rusească. ”Aceasta este o navă de război rusească. Vă sugerăm să lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea inutilă de sânge. În caz contrar, veți fi bombardați”, consemnează Daily Mail. 

Cu toate acestea, trupele ucrainene au refuzat să cedeze teritoriul și au replicat, în schimb: ”Duceți-vă în p..#$!”.

Apoi, soldații ruși sunt auziți, prin radio, cum îi înjură și ei pe ucraineni, înainte să-i ucidă pe toți 13 într-un bombardament aerian. Moartea acestora a fost ulterior confirmată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, afirmă https://romania.europalibera.org/.

Un video care circulă pe Twitter arată momentul în care insula este bombardată. Înfățișează un soldat ucrainean care se uită la camera telefonului înainte ca o bombă să cadă în apropiere.

Insula se află la aproximativ 48 de kilometri de Vâlcov (Vylkove), cea mai apropiată așezare de pe coasta ucraineană, 297 de kilometri vest de Crimeea și 45 de kilometri de țărmurile României.

Stânca în formă de X, are o lungime de 1.973 de metri, putând fi străbătută în 40 de minute cu piciorul. Are un far, o populație de aproximativ 100 de soldați ucraineni și câteva oi, însă ar putea fi un obiectiv strategic pentru oficialii militari de la Moscova și Sevastapol, unde se află Flota Mării Negre a Rusiei.

Foto: Shutterstock
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!