Un alergător japonez, în stop cardio-respirator la Semimaratonul Bucureștiului 2022. Cum au intervenit salvatorii

Un alergător japonez, în stop cardio-respirator la Semimaratonul Bucureștiului 2022. Cum au intervenit salvatorii
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 08 Mai 2022
Data actualizare: 08 Mai 2022
Un bărbat de 50 de ani din Japonia a ajuns la spital după ce a intrat în stop-cardiorespirator după cursa de 21 km a competiției Semimaratonul Bucureștiului. Medicii de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov au intervenit imediat pentru a-i salva viața.

Alergătorul japonez tocmai terminase cursa de 21 km a competiției Semimaratonul București OMV Petrom 2022 când a intrat în stop cardio-respirator. El a fost preluat de medici, grație unui plan de urgență pregătit de organizator, Bucharest RUNNING CLUB.

La finalul cursei de 21 de km, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naţionalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardiorespirator. Echipajele Serviciului de Ambulanță București-Ilfov care asigurau asistenţa medicală de urgenţă la maraton au intervenit şi l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut”, au declarat surse medicale pentru News.ro.

Pacientul a fost transportat la cel mai apropiat spital de urgență din Capitală și supus investigațiilor de specialitate.

Conform Bucharest RUNNING CLUB, cel mai mare organizator de evenimente de alergare stradală din România, echipajul de salvare s-a activat conform planului de urgență pentru siguranța medicală pregătit înainte de competiție.

10.000 de alergători la Semimaratonul București 2022

Nu mai puțin de 10.000 alergători au luat startul din Piața Constituției în cele șase curse ale ediției din acest an a Semimaratonului București. Alergătorii din Africa au dominat probele de 21 km masculin și feminin, însă la celelalte probe au fost și români printre învingători.

Câștigători Semimaraton (21,097 km) Masculin 

Mcungo Panuel (Kenya) – 1h 02.28

Million Hailu Kakisa (Etiopia) – 1h 02.47

Paul Tiongik (Kenya) – 1h 02.48

Pe locul 4 a ajuns Nicolae Alexandru Soare, cu timpul de 1h 03.27. 

A fost cel mai bun timp al meu din acest sezon și un antrenament mai intens pentru ceea ce urmează: Cupa Europei de 10.000 din Franța, Campionatul European de seniori și Campionatul Mondial de seniori. Pentru mine, sportivii din Africa sunt prieteni, colegi de antrenament, mă ajută să alerg mai tare”, a dezvăluit Nicolae Alexandru Soare.

Câștigători Semimaraton (21,097 km) Feminin 

Nahimana Cavaline (Burundi) – 1h 11.33 

Gulume Teklee Arado (Etiopia) – 1h 11.36 

Tegegn Addisalem Belay (Etiopia) – 1h 12.32 

Ancuța Bobocel Lădaru (România) a ajuns pe locul 4, cu timpul de 1h 13.39. 

Noi, românii, ne antrenăm diferit de africani, dar vrem aceleași rezultate. E imposibil! Ei au trei antrenamente pe zi, la 6.00, 11.00 și 17.00, și sunt antrenamente specifice pentru cursele de semifond / fond. Timpul meu se împarte între antrenamente și cei doi copii (cel mic având acum 2 ani). Îmi doresc să ajung în august la Campionatul European de 10.000 metri și provocarea cea mare este să ajung la a patra ediție a mea de Jocuri Olimpice – Paris 2024”, a spus după cursă Ancuța Bobocel Lădaru.

Câștigători cursa 10 km: Andrei Rusu și Roxana Elisabeta Rotaru 

La ștafetă a câștigat echipa Știința Bacău (Pruteanu M., Ștefu G., Ștefu L.) 

La cursa de 10 km fotolii rulante câștigător este Ilie Ștefîrță (Republica Moldova) 

Cifrele Semimaratonului Bucureștiului 2022

  • 10.000 oameni la start;
  • Aproape 600 de voluntari;
  • 20 de cauze sociale la care alergătorii au putut adera;
  • 7 ucraineni au alergat la cursele competitive de duminică;
  • 9 puncte de divertisment (DJ, fanfare, artiști);
  • 6 curse (Cursa Copiilor, Cursa populară – 2.5 km, Cursa de 10 km, Cursa de Semimaraton, Cursa de Ștafetă, Cursa de fotolii rulante);
  • 4 puncte de hidratare.VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!