Un columbian a vrut să fie eutanasiat, deși nu era în stare terminală. „Nu vă spun adio, ci ne vedem mai târziu”

Un columbian a vrut să fie eutanasiat, deși nu era în stare terminală. Nu vă spun adio, ci ne vedem mai târziu
Victor Escobar consideră demersul său o „victorie”. FOTO: CGTN America
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 11 Ianuarie 2022
Data actualizare: 13 Februarie 2022
Un bărbat de 60 de ani din Columbia, care s-a luptat vreme de doi ani cu sistemul medical pentru a obține dreptul de a fi eutanasiat, a reușit să-și împlinească visul. Într-o filmare transmisă presei, columbianul și-a manifestat bucuria că a obținut dreptul de a muri cu demnitate.

Victor Escobar a fost diagnosticat cu o boală pulmonară obstructivă cronică. Afecțiunea, care scade foarte mult calitatea vieții, a fost agravată de alte boli. Ca urmare a istoricului său medical, Victor Escobar a ajuns într-un scaun cu rotile, scrie america.cgtn.com

În ultimii ani, bărbatul a reclamat spasme corporale, această suferință fiind cea care a determinat familia să-l susțină în demersul de a obține dreptul de a fi eutanasiat.

Bărbatul a primit injecția letală la o clinică din Cali, capitala provinciei Valle del Cauca, la 7 ianuarie 2022. Într-o înregistrare video transmisă presei, columbianul și-a exprimat bucuria de a-și fi atins obiectivul.

Am atins scopul ca pacienții ca mine, care nu sunt în fază terminală, ci în stare degenerativă, să câștige această bătălie, o bătălie care deschide porțile celorlalți pacienți care vin după mine și care chiar acum își doresc o moarte demnă. Nu vă spun adio, ci ne vedem mai târziu”, a spus bărbatul. 

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Victor Escobar a devenit primul columbian care primește aprobare să moară, după ce a depus o cerere în acest sens.

În ultimii ani, tot mai mulți oameni au cerut acceptul organelor abilitate pentru eutanasiere sau sinucidere asistată. Un italian de 43 de ani este primul caz de ucidere asistată din această țară.

Totodată, în Elveția a fost aprobată mașina pentru sinucidere, care îți permite să mori în 50 de secunde.

Fotografii: CGTN America/Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!