Un condamnat la moarte din Missouri, scrisoare de adio pentru familie: „Știu că voi ajunge în Rai”

Un condamnat la moarte din Missouri, scrisoare de adio pentru familie: Știu că voi ajunge în Rai
FOTO: Missouri Department Of Corrections
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 06 Octombrie 2021
Data actualizare: 06 Octombrie 2021
Un bărbat de 61 de ani, care a fost condamnat la moarte pentru uciderea a trei angajați ai unui magazin din SUA, a fost executat marți prin injecție letală. Ernest Lee Johnson a scris o scrisoare de „adio” familiei sale, în care și-a cerut iertare celor cărora le-a provocat atâta suferință.

Ernest Lee Johnson știa că faptele sale nu-i vor aduce clemența juraților, însă a trăit ultimele sale clipe de viață cu speranța că va putea fi iertat. Bărbatul de 61 de ani, încarcerat la penitenciarul Bonne Terre din Missouri, a avut timp să-și pună gândurile în ordine și să redacteze o scrisoare de „adio” pentru familia lui.

În epistolă, condamnatul le-a cerut iertare celor cărora le-a provocat suferință și a mărturisit că i-a cerut lui Dumnezeu să-l accepte în Rai.

Îmi pare rău și mă căiesc pentru ceea ce am făcut. Îl iubesc pe Domnul cu toată ființa mea. Dacă voi fi executat, știu unde voi ajunge, în Rai”, a scris bărbatul în epistola făcută publică și citată de Mirror.

Ernest Lee Johnson a fost condamnat la moarte pentru uciderea a două femei și a unui bărbat, angajați ai unui magazin alimentar, în 1994. Atacatorul a recurs la acest gest în urma jefuirii magazinului. După atac, el a ascuns cadavrele într-un frigider.

Susținătorii săi au încercat să blocheze sentința, arătând că bărbatul nu era în deplinătatea facultăților mintale când a comis crimele. 

În SUA, persoanele care posedă o dizabilitate intelectuală sunt exceptate de la executarea pedepsei cu moartea, conform Amendamentului 8 din Constituția SUA. Însă, Curtea Supremă de Justiție a respins cererea. 

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies