Un englez s-a însurat cu o refugiată ucraineană pe care a sedus-o cu Google Translate

Un englez s-a însurat cu o refugiată ucraineană pe care a sedus-o cu Google Translate
FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Noiembrie 2022
Data actualizare: 07 Noiembrie 2022
Se prea poate să fie adevărat ceea ce se spune despre dragoste, și anume că o poți întâlni acolo unde te aștepți mai puțin. Pentru Luke Dickinson, un englez din Bristol, și Vira Klimova, o ucraineancă din Odesa, regula este valabilă.

Luke Dickinson și refugiata ucraineană Vira Klimova s-au căsătorit la sfârșitul lunii septembrie, după ce s-au cunoscut pe un grup de ajutorare a refugiaților ucraineni. Vira Klimova, o mamă singură de 37 de ani, a fugit din calea războiului în Republica Moldova, alături de fiica ei de 15 ani. 

Luke, care fusese impresionat de drama ucrainenilor, a intrat pe mai multe grupuri de discuții de pe Facebook, în speranța că va putea fi de folos. Aici a cunoscut-o pe Vira, care căuta neapărat să se stabilească în Marea Britanie, unde se simțea în siguranță.

În timpul în care s-a scurs de la depunerea cererii de viză și până i-a fost acceptată, Vira a comunicat cu Luke pe rețelele sociale. Niciunul nu vorba limba celuilalt, însă s-au înțeles cu ajutorul Google Translate.

Iubeam discuțiile noastre, însă nu credeam că vor duce undeva, devreme ce ea era în cealaltă parte a Europei”, mărturisește Luke, într-un interviu acordat ziarului Irish Mirror.

Vira și fiica ei, Karina, au ajuns în Regat la 6 aprilie, după ce au petrecut o vreme în Țările de Jos. Ele au obținut viză cu ajutorul unui prieten moldovean care locuia în Bristol. El s-a oferit să le cazeze temporar.

De meserie contabilă, Vira a aplicat imediat pentru un job, a început lecțiile de limba engleză și a învățat să conducă. Voia să ajungă rapid pe propriile ei picioare, nu să fie o povară pentru binefăcătorul ei.

Prima întâlnire cu englezul de pe Facebook

În luna iulie, după ce Vira s-a acomodat cu noua ei viață, Luke a contactat-o din nou și a invitat-o la o întâlnire. 

Eram emoționat din cauza asta. Am întrebat-o dacă i-ar plăcea să bea o băutură în cada mea cu hidromasaj, ca prima noastră întâlnire”, a spus, în glumă, Luke.

După prima întâlnire, cei doi și-au dat seama că nu pot trăi unul fără celălalt, motiv pentru care Luke a cerut-o de soție la Londra, în timpul unei cine romantice. Ea a spus da și, astfel, la 30 septembrie, s-au căsătorit la Oficiul stării civile din Bristol.

La recepția care a avut loc după cununie, Vira a ținut un discurs în ucraineană și engleză, drept mulțumire pentru noua sa casă. Cei doi soți nu locuiesc încă împreună, dar se vor muta la casa lor în decembrie, când Vira va pleca de la prietenul moldovean care o găzduiește în Bristol.

Prima lor excursie după nuntă va fi o escală în Polonia, unde s-a stabilit întreaga ei familie, din cauza războiului.

Foto: Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies