Un fermier le-a pus vacilor ochelari de realitate virtuală pentru a le da un „impuls emoțional”

Un fermier le-a pus vacilor ochelari de realitate virtuală pentru a le da un impuls emoțional
Data publicarii: 11 Ianuarie 2022
Data actualizare: 11 Ianuarie 2022
Inventivitatea unui fermier turc depășește orice limită. Un crescător a pus vacilor sale ochelari VR pentru a le relaxa și a le ajuta să producă mai mult lapte. 

Imaginile rulate de softul ochelarilor VR afișează natura în toată splendoarea ei. Ideea proiectului a fost dezvoltată inițial de un grup de veterinari și pusă în practică pentru prima dată la o fermă din Moscova.

„Obținem o medie de 22 de litri de lapte pe zi de la vacile din ferma noastră”, a declarat fermierul Izzet Kocak în cadrul unui videoclip postat pe rețelele de socializare. 

Citește și: A renunțat la jobul ei pentru a avea viața unui câine. Ce se întâmplă când iese pe stradă


„Media de lapte a celor două vaci care au purtat ochelari de realitate virtuală a fost de până la 27 de litri. Privesc o pășune verde și le dă un impuls emoțional. Sunt mai puțin stresate”, a declarat Kocak pentru publicația Dailymail.co.uk.

Costul unei astfel de dispozitiv VR se ridică la 300 de euro, iar Kocak îți dorește să mai cumpere încă zece. E convins că inovația rușilor îl va ajuta să-și ridice afacerea, crescând bovine cu mult mai fericite și mai productive. 

Foto: YouTube

Vezi și:
Chef de MasterChef cu Chef Joseph Hadad și frații Munteanu (Cristi și Vlad)
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!