Un fermier le-a pus vacilor ochelari de realitate virtuală pentru a le da un „impuls emoțional”

Un fermier le-a pus vacilor ochelari de realitate virtuală pentru a le da un impuls emoțional
Data publicarii: 11 Ianuarie 2022
Data actualizare: 11 Ianuarie 2022
Inventivitatea unui fermier turc depășește orice limită. Un crescător a pus vacilor sale ochelari VR pentru a le relaxa și a le ajuta să producă mai mult lapte. 

Imaginile rulate de softul ochelarilor VR afișează natura în toată splendoarea ei. Ideea proiectului a fost dezvoltată inițial de un grup de veterinari și pusă în practică pentru prima dată la o fermă din Moscova.

„Obținem o medie de 22 de litri de lapte pe zi de la vacile din ferma noastră”, a declarat fermierul Izzet Kocak în cadrul unui videoclip postat pe rețelele de socializare. 

Citește și: A renunțat la jobul ei pentru a avea viața unui câine. Ce se întâmplă când iese pe stradă


„Media de lapte a celor două vaci care au purtat ochelari de realitate virtuală a fost de până la 27 de litri. Privesc o pășune verde și le dă un impuls emoțional. Sunt mai puțin stresate”, a declarat Kocak pentru publicația Dailymail.co.uk.

Costul unei astfel de dispozitiv VR se ridică la 300 de euro, iar Kocak îți dorește să mai cumpere încă zece. E convins că inovația rușilor îl va ajuta să-și ridice afacerea, crescând bovine cu mult mai fericite și mai productive. 

Foto: YouTube

Vezi și:
Chef de MasterChef cu Chef Joseph Hadad și frații Munteanu (Cristi și Vlad)
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies