Un preot din Iași ține slujbe pentru cei depistați cu coronavirus

Un preot din Iași ține slujbe pentru cei depistați cu coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus, epidemie, preot,
Data: 26 Februarie 2020
Preotul Dan Damaschin, din Iaşi, a anunțat pe Facebok că se vor ține slujbe petru persoanele depistate cu Coronavirus.
 Pomelnicele se vor strânge pe Facebook. 

„Dragii noștri. Aflăm de la credincioși, de la mamele noastre din Maternitate și, atât cât ne permite timpul, din presă, de pe Facebook și de pe Whatsapp, de suferința provocată de așa numita epidemie de Coronavirus.

Chiar dacă avem rezervele noastre susținute cu argumente solide de medici reprezentativi ai Societății Științifice Românești, se impune să fim alături de frații și surorile noastre afectați de aceste evenimente.

Fie că vorbim de suferința bolii, fie că avem de a face cu regulile de prevenție firești recomandate de instituțiile responsabile sau fie că vorbim de isteria generalizată de … numai Dumnezeu știe cine, un lucru este clar. Oamenii noștri dragi, de aproape sau de departe, suferă.

În această situație, vă îndemnăm și noi să întețim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniștea și ajutorul celor încercați, prin pravila zilnică prin milostenia firească și mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit.

Tocmai de aceea și noi, creștinii din jurul Bisericii Maternității Cuza Vodă din Iași, vom săvârși zilnic, începând cu ora 7 Slujba Sfintei Liturghii (după rânduiala canonică) și Taina Sfântului Maslu.
Toți cei ce doresc să fie purtați în rugăciunile noastre, afectați de evenimentele mai sus menționate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toții cu Mila și Harul Bunului Dumnezeu.
Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, liniște sufletească și pace la toată lumea!”, a transmis preotul pe Facebook.


 

Astăzi de la ora 14:00, președintele Klaus Iohannis a convocat în ședință Consiliul Suprem de Apărare al Țării, pentru a stabili concret cele mai noi informații pe tema virusului care a panicat lumea întreagă.  Șeful statului a mai spus că nu există niciun caz  înregistrat în România.
 
În plus, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru a declarat tot azi că testele făcute persoanelor din Gorj, care au avut contact direct cu cetăţeanul italian depistat pozitiv cu noul coronavirus, sunt negative.

Pe Pro Tv Plus puteți vedea sfaturle doctorului Mihail Pautov legat de epidemia Coronavirus:

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO