Un reporter din Marea Britanie laudă eforturile românilor de a-i ajuta pe refugiații ucraineni. „Este o lecție de umanitate”

Un reporter din Marea Britanie laudă eforturile românilor de a-i ajuta pe refugiații ucraineni. Este o lecție de umanitate
Citeste mai mult despre: razboi, refugiati, Rusia, Ucraina,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 09 Martie 2022
Data actualizare: 09 Martie 2022
Un corespondent al publicației britanice The Guardian a fost impresionat de felul în care refugiații ucraineni sunt tratați în România. Jurnalistul Shaun Walker a trecut marți seară granița dintre Ucraina și România, împreună cu un val de refugiați, și a văzut cât de mult se implică voluntarii din țara noastră pentru a-i ajuta pe ucraineni. 

„Tocmai am părăsit Ucraina și am ajuns în România. Coadă imensă, de peste 6 ore, în vânt și zăpadă, din cauza controalelor la granița ucraineană. În partea română: mâncare, băuturi, autobuze gratuite, ajutor, voluntari, oferte de cazare. Călătorii gratuite cu trenul în România. O lecție despre tratarea civilizată și umană a refugiaților”, a scris jurnalistul britanic pe Twitter.

El a postat și poza unui anunț CFR în care refugiaților li se comunică faptul că au călătorii gratuite cu trenul pe teritoriul României.

 

Peste 300.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România de la declanşarea războiului şi până marţi, la ora 24,00, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Aproximativ 200.000 dintre aceștia au părăsit deja România. 

Ieri, Majestatea Sa Margareta, președintele Crucii Roșii Române, însoțită de dl Ioan Silviu Lefter, directorul general, a mers la cortul Crucii Roșii Române și a stat de vorbă cu voluntarii. (vezi mai multe imagini în galeria foto de mai jos)


Sursă foto: Gett Images, Instagram: bbc.com, Facebook: Familia Regala a Romaniei

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!