Un român, premiat pentru "masca viitorului", care te avertizează dacă există posibilitatea de infectare cu SARS-CoV-2

Un român, premiat pentru  masca viitorului , care te avertizează dacă există posibilitatea de infectare cu SARS-CoV-2
Citeste mai mult despre: masca, coronavirus, masca inteligenta,
Data publicarii: 10 Decembrie 2020
Data actualizare: 13 Decembrie 2020
O mască de protecție echipată cu un senzor care detectează particulele care duc la infecția cu noul coronavirus din împrejurimi, proiectată de un inginer român, a obținut premiul cel mai mare la un concurs de la MIT Media Lab.
Designul premiat al lui Ciprian Burzo, „masca socială”, este o mască transparentă, cu un biosenzor care se poate conecta la un smartphone. Prin intermediul unei aplicații, utilizatorii ar putea urmări numărul de agenți patogeni din aer și ar putea colecta date care mapează și alți utilizatori din jur și calculează riscul de infecție cu Covid-19.
 
Designul, care este încă un prototip în curs de dezvoltare, a câștigat un concurs organizat de către laboratorul MIT, consurs care le-a cerut inginerilor și proiectanților să vină cu răspunsuri creative pentru protecția în perioada de pandemie. 

 

The face mask, equipped with a sensor that detects Covid-19 particles in the surroundings, has won the top prize at a contest from MIT Media Lab.

Posted by The Calvert Journal on Friday, 27 November 2020

 

„Conectarea măștii cu smartphone-ul nostru este o opțiune reală pentru viitor”, spune Ciprian, citat de calvertjournal.com. „Ar trebui să știm cine este infectat în zona noastră și să fim informați pe smartphone-ul nostru despre ceea ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor apărea cu siguranță la masca viitorului. ”

 PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA MATERIALE EXCLUSIVE:


FOTO: SHUTTERSTOCKVIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies