Un spray nazal ar putea bloca transmiterea noului coronavirus! Care e importanța lui în contextul vaccinării masive?

Un spray nazal ar putea bloca transmiterea noului coronavirus! Care e importanța lui în contextul vaccinării masive?
Citeste mai mult despre: coronavirus, COVID-19, spray nazal,
Data publicarii: 18 Februarie 2021
Data actualizare: 18 Februarie 2021
Potrivit AGERPRES, care citează EFE, un spray antiviral nazal blochează transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2 la dihori, ceea ce sugerează, conform cercetătorilor de la Universitatea Columbia din SUA, care l-au dezvoltat, că acest spray nazal poate preveni infecţia şi la oameni, inclusiv în cazul noilor variante de coronavuirus,

Compusul testat, o lipopeptidă concepută pentru a împiedica pătrunderea noului coronavirus în celule, este ieftin de produs, are un termen de valabilitate mare şi nu necesită refrigerare, potrivit studiului publicat în revista Science.

Acest compus recunoaşte proteina Spike (S) a coronavirusului şi o împiedică să se lege de membrana celulară pentru a infecta celulele.

 

Antiviralul creat de doi medici, Matteo Porotto şi Anne Moscona, a fost testat deocamdată pe dihori, dar aceștia au plămâni asemănători cu cei ai oamenilor.

Echipa care a realizat cercetarea speră ''să aducă în curând această abordare preventivă în testele clinice pe oameni''.

Care este importanța acestui spray, în contextul vaccinării masive?
Chiar dacă vom avea largi segmente de populaţie vaccinate, astfel de produse antivirale ar juca un rol complementar în protecţia individuală şi controlarea transmiterii noului coronavirus.


Pe Pro Tv Plus puteți vedea un interviu exclusiv cu Mariana Van Zeller - jurnalista care arată cum funcționează piața neagră

Intră în mintea celor mai periculoși infractori


FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!