UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, se va desfășura în perioada 24-31 octombrie

UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, se va desfășura în perioada 24-31 octombrie
Data publicarii: 21 Octombrie 2021
Data actualizare: 21 Octombrie 2021
UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, anunță cea de-a șasea ediție care se va desfășura în perioada 24-31 octombrie, pe o platformă digitală interactivă. Platforma oferă o experiență îmbunătățită față de cea de anul trecut, pe care The New York Times o numește “cea mai bună experiență online a anului 2020”. O parte din această experiență, poate fi retrăită, urmărind aftermovie-ul UNFINISHED20

Cristian Movilă, fondatorul UNFINISHED precizează că “Anul acesta ne-a venit ideea de «Midnight». Motivul principal este acela că oamenii vorbesc mereu despre “cele 5 minute până la miezul nopții” și despre Doomsday Clock, însă acum am trecut de acel moment. Acum este miezul nopții și nu mai avem timp. Astfel, midnight se simte ca un mod poetic de a spune «urgență».“ 

Capucine Gros, directorul creativ al evenimentului, a adăugat că “Credem cu tărie că midnight este un concept ambivalent: miezul nopții poate fi reprezentat de momentul în care trecem de la o zi la alta, încorporând o parte întunecată, dar în același timp și una luminoasă. Midnight reprezintă atât temerile de la mijlocul nopții, dar și speranțele basmelor. Este și un moment al adevărului dacă ne gândim la Cenușăreasa. Este un sfârșit, dar și un început. Midnight face referire direct la timp, o valoare centrală pentru UNFINISHED, deoarece oamenii plătesc cu timpul pentru a putea participa.”

Comunitatea UNFINISHED, construită în ultimii cinci ani, are la bază multidisciplinaritatea, fiind formată din oameni care lucrează în industrii diferite și care locuiesc în peste 64 de țări, precum Romania, Brazilia, SUA, Franța sau Italia, dar care sunt ghidați de aceleași set de valori. “Viitorul creativității noastre depinde de cât de rapid ajungem să învățăm lucruri noi de la oameni care au crescut în locuri diferite față de al nostru. UNFINISHED este acel loc unic din lume.” – Virgil Abloh, Artistic Director la Louis Vuitton și speaker în cadrul UNFINISHED17.

Așa cum am obișnuit, moneda de schimb este în continuare timpul. Astfel, doritorii se pot înscrie pentru ediția din 2021, aplicând online pe https://unfinished.ro/applytoattend. Participanții edițiilor trecute sunt acceptați automat la evenimentul de anul acesta, iar platforma, construită împreună cu start-up-ul tech [ Flow ] OS, va oferi întregii comunități UNFINISHED acces permanent. 

UNFINISHED a fost creat de Fundaţia Eidos ca o experienţă în continuă evoluţie. Dezvoltat în jurul curiozității și multidisciplinarității, festivalul aduce împreună o comunitate din peste 64 de țări.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies