Va începe vaccinarea copiilor și adolescenților? De ce depinde acest demers?

Va începe vaccinarea copiilor și adolescenților? De ce depinde acest demers?
Citeste mai mult despre: coronavirus, adolescenti, copii, vaccinare,
Data publicarii: 28 Aprilie 2021
Data actualizare: 28 Aprilie 2021
Potrivit NBC News, Pfizer a solicitat în prima parte a lui aprilie aprobarea de a extinde utilizarea vaccinului său Covid-19 la copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.  
Cererea solicită Food and Drug Administration să modifice autorizația de utilizare de urgență, pe care FDA a acordat-o inițial la sfârșitul anului trecut pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.
 
Pfizer-BioNTech a declarat că studiile sale clinice de fază 3 au arătat că vaccinul său este sigur și 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.
 

 

"Speranța este de a începe vaccinarea acestei grupe de vârstă înainte de începerea anului școlar următor", a declarat CEO-ul Albert Bourla într-o declarație în momentul publicării acestor rezultate.
 
„Vaccinarea adolescenților noștri este următorul pas în a ne găsi drumul prin pandemie”, a spus dr. Buddy Creech, expert în boli infecțioase pediatrice la Centrul Medical al Universității Vanderbilt din Nashville, Tennessee.
 
„Prin extinderea grupelor de vârstă care pot primi vaccin, putem continua eforturile noastre de a proteja pe cei mai vulnerabili: adulții în vârstă, precum și adulții și adolescenții cu afecțiuni medicale”, a spus Creech, care nu a fost implicat în cercetarea Pfizer.
 
Procesul de revizuire al FDA ar trebui să se încheie în prima parte a lui mai și atunci se va știi clar dacă se poate începe rapid vaccinarea adolescenților li copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. 

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA RUBRICI SPECIALE ȘI MOMENTE DIN EMISIUNILE PREFERATE:  

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies