Vaccinare anti-Covid. Tombolă cu premii totale de 5 milioane de dolari pentru cei care se imunizează

Vaccinare anti-Covid. Tombolă cu premii totale de 5 milioane de dolari pentru cei care se imunizează
Vor fi acordate 5 premii a câte un milion de dolari persoanelor vaccinate care vor avea noroc la tragerea la sorți. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Mai 2021
Data actualizare: 13 Mai 2021
Campania de vacinare anti-Covid din SUA a intrat într-o nouă fază, cea a recompenselor. Pentru încurajarea imunizării, autoritățile de peste Ocean au anunțat o tombolă cu premii pentru cei care acceptă să se protejeze în fața bolii. Cea mai mare recompensă: 5 milioane de dolari.

Guvernatorul statului Ohio a anunțat organizarea unei tombole cu premii pentru cei care se vaccinează cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. Mike DeWine a dezvăluit că autoritățile statale pun la bătaie 5 premii a câte un milion de dolari, care vor fi câștigate prin tragere la sorți de 5 rezidenți norocoși.

„Peste două săptămâni începând cu această seară, pe 26 mai, vom anunța câștigătorul unei extrageri separate pentru adulții care au primit cel puțin prima doză a vaccinului. Acest anunț va fi făcut în fiecare miercuri, vreme de 5 săptămâni, iar câștigătorul din fiecare zi de miercuri va primi un milion de dolari”, a scris acesta pe Twitter.

Pentru a putea participa la tombolă, locuitorii statului Ohio trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți și să fie vaccinați în momentul efectuării extragerilor.

Dar de unde vin banii care vor fi câștigați în cadrul campaniei de vaccinare anti-Covid din Ohio? Mike DeWine (foto jos) a precizat că banii puși în joc provin din fondul federal de combatere a infecției cu coronavirus.

Știu că unii ar putea spune DeWine, ești nebun! Această idee a ta cu loteria de milioane de dolari este o risipă de bani. Însă, adevărata risipă în acest punct al pandemiei – când vaccinurile sunt disponibile oricui dorește – este o viață pierdută din cauza Covid-19”, a mai spus acesta.

Burse școlare pentru adolescenți

Guvernatortul statului Ohio a adăugat că și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani care s-au vaccinat deja anti-Covid, sau care plănuiesc să o facă, vor fi incluși într-o tombolă separată. Pentru ei, autoritățile au pregătit o serie de burse școlare pe durata a 4 ani, la liceu sau facultate.

La 18 mai vom deschide un portal electronic pentru ca tinerii care s-au vaccinat să se poată înregistra. Vom face acest lucru în fiecare miercuri, pentru cinci zile de miercuri consecutive – de fiecare dată selectând aleatoriu un student, pentru a primi bursa completă de 4 ani”, a mai spus acesta.

În SUA, autoritățile medicale au aprobat vaccinarea anti-Covid a adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Multe state americane au luat măsuri pentru a le asigura acestora accesul la imunizare.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, explică ce înseamnă “revenirea la normalitate de la 1 iunie”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies