Vedetele PRO TV au alergat la Semimaratonul București. Câți bani au strâns pentru Fundația Hope and Homes for Children

Vedetele PRO TV au alergat la Semimaratonul București. Câți bani au strâns pentru Fundația Hope and Homes for Children
Vedetele PRO TV au alergat la Semimaratonul București.
Data publicarii: 14 Mai 2019
Data actualizare: 14 Mai 2019
Actorii Adrian Nartea, Olimpia Melinte și Anghel Damian din serialul „Vlad”,  dar și echipa emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV, formată din Dragoș Bucur, Alina Vîlcu, Cristian Joia, Laura Boghiu și Valentin Ionașcu, au alergat pentru o familie susținută de Omid Ghannadi. 

Pe 11 și 12 mai, 700 de alergători Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children, au participat la cea de-a opta ediție a Semimaratonului București și au adunat peste 327.000 de lei care vor fi direcționați către programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Fundație. 

Citește și: Construiește alături de Omid o casă! ”E vorba despre 7 copii premianți, crescuți fără apă curentă, electricitate

Aceștia au alergat pentru a sprijini trei familii aflate în programul de prevenire a separării copilului de familie, printre care se numără și o familie cu șapte copii din județul Prahova pentru care arhitectul Omid Ghannadi dorește să construiască o casă. 

Printre alergători s-au numărat actorii Adrian Nartea, Olimpia Melinte și Anghel Damian din serialul „Vlad” de la PRO TV, echipa emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV formată din Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii, arhitecții Omid Ghannadi, Alina Vîlcu, Laura Boghiu și Valentin Ionașcu, designerul Cristina Joia, precum și Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, și Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud în cadrul Hope and Homes for Children.

Prin alergare, vedetele și sportivii amatori și-au arătat susținerea față de Hope and Homes for Children și copiii și familiile pe care Fundația îi ajută prin programul de prevenire a separării copilului de familie. 

„Construim case. Împlinim visuri. Am alergat la  Semimaratonul București pentru a împlini visul celor șapte copii ai Adrianei, acela de a avea o casă și de a rămâne alături de părinții lor. Cu banii strânși de alergătorii din Team Hope familia va avea o nouă locuință, branșată la toate utilitățile, va putea cumpăra mobilier, îmbrăcăminte, încălţăminte și rechizite pentru copii. Pe scurt, cei mici vor putea avea o copilărie fericită alături de mama lor”, a declarat arhitectul Omid Ghannadi.

Omid Ghannadi susține de mai multă vreme proiectele și programele Hope and Homes for Children, aceasta fiind a patra oară când îmbracă tricoul Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Fundației Hope and Homes for Children. Datorită acestei implicări prin alergare și fundraising în activitatea Fundației, Omid a primit titlul de Ambasador Team Hope. 

„Astăzi a fost pentru prima dată în viața mea când am alergat în mod oficial pentru cineva. Am alergat pentru Adriana, am vrut să văd ce înseamnă, simbolic, să pleci și să înfrunți toate greutățile, și cele personale și cele nepersonale și să treci totuși linia de finish - ceea ce cred că o să se întâmple și cu Adriana și cu cei șapte copilași ai ei. Să sperăm că o să treacă linia de finish și o să se bucure de tot sprijinul și ajutorul nostru. Mă simt mândru, a fost un record personal. Acest record, în mod simbolic, o să-l transmit prin donații și share-uri pentru toată lumea care are nevoie. Aici suntem cu toții Team Hope și sper să alergăm în continuare nu numai la maratoane, ci pentru toate cauzele frumoase și bune.” - Adrian Nartea (serialul „Vlad” de la  PRO TV)

„Am fost sportiv de performanță în adolescență, am mai alergat de plăcere în parc, dar e prima oară când alerg într-un eveniment organizat și simt că duc în spate măcar o bucățică dintr-o cauză, pe care mi-am ales-o împreună cu Hope and Homes for Children” - Anghel Damian (serialul „Vlad” de la  PRO TV)

„Mă bucur foarte mult că am avut ocazia, în sfârșit, să susțin Hope and Homes for Children. Îi urmăresc de mult timp și le apeciez foarte mult munca. Am venit azi aici ca exemplu că SE POATE. Nu sunt sportivă de performanță, doar fac sport cât de des și cum pot.  Mi-am dat seama că a alerga și a face sport înseamnă sănătate - Men sana in corpore sano. Practic, dacă vrei să faci acest lucru și dacă, cu ajutorul sportului, poți să-i ajuți și pe ceilalți, să dai din puținul tău sau din energia ta celor care au nevoie de ajutor, mi se pare un lucru fenomenal” - Olimpia Melinte (serialul „Vlad” de la  PRO TV)

„M-am alăturat și anul acesta Hope and Homes for Children, pe de o parte datorită prieteniei mele cu Omid, iar pe de altă parte, datorită faptului că mă impresionează proiectele Fundației. Există și un al treilea motiv și deși îl menționez ultimul, este de fapt primul: acest motiv este… Adriana. O cunosc pe Adriana din 2017, îi cunosc pe copii ei, şi ceea ce şi-a propus Omid mi se pare extraordinar şi mi se pare oarecum firesc să fiu şi eu aici. Cred că sportul și și caritatea se îmbină perfect. Sportul este foarte benefic pentru toată lumea și dacă reușești să și ajuți pe cineva în timp ce faci mișcare, mi se pare fantastic. De ce n-ai face-o? De ce n-ai ajuta pe cineva dacă poţi?” - Dragoș Bucur (prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV)

La cea de-a opta ediție a Semimaratonului București, alergătorii Team Hope au mai susținut și alte două familii din județele Suceava și Maramureș care au nevoie de condiții mai bune de locuit pentru a-și păstra copiii alături. Cei 700 de alergători au adunat 327.000 lei, fonduri care vor fi folosite pentru construirea și reabilitatea locuințelor pentru cele două familii. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies