Vești bune din Suedia, țara care a ales o strategie complet diferită de restul lumii în combaterea noului coronavirus

Vești bune din Suedia, țara care a ales o strategie complet diferită de restul lumii în combaterea noului coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus, COVID-19, Suedia,
Data publicarii: 22 Octombrie 2020
Data actualizare: 25 Octombrie 2020
În timpul pandemiei, cele mai mari controverse la nivel geopolitic, dar și social,  le-au stârnit măsurile relaxate luate împotriva noului coronavirus de către Suedia. 
Țara scandinavă nu a impus izolare completă, nu a închis toate școlile și nu a apelat la blocaje pentru care au optat alte țări. Motivul principal invocat a fost că acest gen de strategie nu are cum să funcționeze pe termen lung, în condițiile în care pandemia va mai dura cel puțin până la găsirea unui vaccin sau a unui tratament extrem de eficace. 
 
Arhitectul acestei strategii este epidemiologul principal al Suediei, Anders Tegnell, devenit pentru mulți un adevărat erou. 

 

Publicația suedeză Kultur  chiar spunea că: “Suedia nu este nici restul lumii, Suedia este doar Suedia. Nu facem ca în Italia, China sau chiar Norvegia sau Danemarca, deoarece nu suntem de fapt Italia, China, Norvegia sau Danemarca.” 

Deși mulți se așteptau ca lucrurile să se înrăutățească de la zi la zi și în condițțile în care, într-un anumit moment Suedia raporta un număr de morți impresionant, azi este una dintre țările cele mai puțin afectate de noul coronavirus.

Potrivit noilor statistici, preluate de cronica.ro, Suedia mai are 30 de pacienți cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă, iar 9 regiuni ale țării nu mai au nici un pacient afectat de noul virus la Terapie Intensivă – situație care momentan reprezintă aproape o victorie comparative cu ce se întâmplă la nivel international. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA UN INTERVIU EXCLUSIV-

FOTO:SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies