VIDEO Care sunt filmulețele pentru care judecătorul Cristi Danileț a fost dat afară din magistratură

VIDEO Care sunt filmulețele pentru care judecătorul Cristi Danileț a fost dat afară din magistratură
Cristi Danileț e judecător la Tribunalul Cluj. FOTO: Agerpres
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Decembrie 2021
Data actualizare: 14 Decembrie 2021
Judecătorul Cristi Dănileț acuză o gravă imixtiune în viața sa privată, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea sa din magistratură. Conform raportului întocmit de CSM, Danileț a adus „atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției” în urma publicării unor filmulețe pe TikTok.

Două clipuri video, postate de judecător pe TikTok în cursul anului 2020, sunt motivul principal al excluderii sale din magistratură. CSM, prin Inspecția Judiciară, a justificat îndepărtarea lui Danileț, judecător al Tribunalului Cluj, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit articolului 99 alineatul a) din legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constituie abateri disciplinare:

„a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu.”

Filmulețele „compromițătoare” care au dus la excluderea lui Cristi Danileț

Conform lui Cristi Danileț, cele două clipuri video incriminate în înfățișează pe judecător în timp ce taie gardul viu de acasă, cu un fierăstrău electric, și în timp ce ar curăța o piscină. Vezi VIDEO mai jos!


Clipurile, postate pe TikTok în urmă cu un an, au ajuns abia azi subiect de dezbatere în comisia Inspecției Judiciare. Contul te TikTok al lui Cristi Danileț nu mai este public, însă video-urile circulă liber pe YouTube.
 

Reacția lui Cristi Danileț după decizia CSM

Judecătorul Cristi Danileț a reacționat imediat ce a aflat decizia CSM, care poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”.

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!