VIDEO Femeile din Ucraina „gătesc” cocktailuri Molotov în așteptarea rușilor. „E ca și gătitul”

VIDEO Femeile din Ucraina gătesc cocktailuri Molotov în așteptarea rușilor. E ca și gătitul
Distrugeri civile în Ucraina. FOTO: imago-images.com
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 27 Februarie 2022
Data actualizare: 27 Februarie 2022
Nu toate femeile din Ucraina au părăsit țara din cauza războiului. Multe dintre ele au rămas alături de soții lor, mobilizați de președintele Zelenski, ca să lupte împotriva Armatei invadatoare a Rusiei. 

Imagini impresionante din Dnipro, capitala regiunii Dnipropetrovsk, din centrul Ucrainei. Femeile care nu au părăsit țara sunt angajate în lupta împotriva Armatei ruse. 

Sâmbătă, soțiile și iubitele celor implicați în apărarea orașului au început să prepare cocktailuri Molotov pentru a riposta împotriva soldaților ruși.

Suntem bune la gătit, iar ăsta e același lucru”, a spus o femeie intervievată de BBC. Conform Sky News, sute de persoane s-au oferit voluntar să lupte direct cu Armata rusă.

Mai mult, o fabrică de bere din Liov (vestul țării) a început producția pe scară largă de cocktailuri Molotov și e gata să le livreze populației civile.

Locuitorii marilor orașe din Ucraina sunt însuflețiți de sacrificiul pe care l-au arătat până acum soldații și civilii. Militarul Vitali Shakun, care a murit după ce a aruncat în aer un pod vital pentru apărarea regiunii Kherson, a fost declarat erou național. 

Un pilot de vânătoare, care a primit numele de Fantoma Kievului, le dă speranță ucrainenilor că atacurile ruse pot fi respinse la nesfârșit. 

Gestul incredibil al populației civile de a se pune în calea tancurilor rusești le-a dat încredere femeilor din Ucraina că țara lor nu va putea fi îngenuncheată.

Fotografii: imago-images.com/Getty Images/Profimediaimages.ro/BBC

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!