• PRO TV
  • Vladimir Putin, ținta ironiilor la Odesa. Ce au scandat ucrainenii în ziua comemorării victimelor revoluției din 2014

Vladimir Putin, ținta ironiilor la Odesa. Ce au scandat ucrainenii în ziua comemorării victimelor revoluției din 2014

Vladimir Putin, ținta ironiilor la Odesa. Ce au scandat ucrainenii în ziua comemorării victimelor revoluției din 2014

La 20 februarie, ucrainenii au marcat 8 ani de la revolta populară din 2014, pornită la Kiev împotriva guvernului și președintelui Viktor Ianukovici. Vladimir Putin a fost ținta atacurilor și ironiilor protestatarilor, la Odesa.

Vladimir Putin este inamicul public numărul 1 în Ucraina, după ce liderul de la Kremlin a masat trupe importante la granițe cu intenția vădită de a invada țara vecină. 

În toiul negocierilor pentru pace, marcate de conflicte tot mai aprinse în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, ucrainenii au ieșit pe străzi pentru a-și plânge victimele înregistrate în urma intervenției violente din 2014. Cel puțin 100 de protestatari au murit în urma înnăbușirii mișcării EuroMaidan și după ocuparea Crimeei.

La Odesa, câteva mii de oameni au mărșăluit pe străzi scandând lozinci împotriva lui Vladimir Putin și a Federației Ruse. Liderul de la Kremlin a fost ținta primordială a atacurilor.

Putin Khuylo!”, au strigat locuitorii orașului, ceea ce în română ar însemna „Putin nebunul (nenorocitul)”. De altfel, aceasta este insulta preferată a ucrainenilor, devenită hit muzical și scandată pe stadioanele de fotbal. Vezi VIDEO!

Oamenii au purtat pancarte și drapele ale țării lor, strind „Glorie Ucrainei”, „Ucraina mai presus de toate”.

Kiev, 20 februarie 2022. FOTO: Getty Images

Evenimentele din 2014 au fost comemorate și la Kiev. Fostul președinte Petro Poroșenko s-a alăturat mulțimii în zona în care a izbucnit revolta populară în urmă cu 8 ani.

Fotografii: Imago-images.com/Profimediaimages.ro/Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni