Vladmir Putin a refuzat să se vaccineze cu Sputnik V. Care este motivul

Vladmir Putin a refuzat să se vaccineze cu Sputnik V. Care este motivul
Citeste mai mult despre: coronavirus, vaccin, Vladimir Putin,
Data publicarii: 12 Februarie 2021
Data actualizare: 13 Martie 2021
Vladimir Putin nu se grăbește să-și facă vaccinul Sputnik V în ciuda faptului că se laudă cu eficacitatea serului rusesc, spunând că s-ar putea să și-l facă mai spre sfârșitul anului.

Președintele Rusiei (68 de ani) a respins sugestiile conform cărora ar trebui să-și facă imediat vaccinul pentru a încuraja publicul în acest sens, spunându-le jurnaliștilor că nu vrea ”să să maimuțărească” în fața camerelor de luat vederi. 

Acesta a adăugat, conform Daily Mail, care citează Kommersant, că ar putea să-și facă vaccinul la finalul verii sau poate în toamnă, la mai mult timp după ce acesta a obținut undă verde pentru persoanele de peste 60 de ani de la ministerul sănătății din Rusia. 

Putin a declanșat controverse după ce, în luna august 202, a declarat că vaccinul este bun și eficient, chiar dacă studiile clinice erau incomplete. Rezultatele publicate acum câteva zile au arătat că serul rusesc are o eficacitate de 92%. 

Pentru a explica totuși de ce nu se grăbește să-și facă vaccinul Sputnik, Putin a declarat că avea deja programat un vaccin antiripal și alte vaccinuri care nu puteau fi făcute în același timp. 

Președintele rus a mai spus că se va consulta cu medicul său și poate, mai târziu în 2021, își va face vaccinul chiar înaitne de ”perioada activă”, când trebuie să călătorească mai mult. 

Putin a spus în luna august a anului trecut că una dintre fiicele sale s-a oferit să facă vaccinul Sputnik înainte ca testele să se încheie și că s-a simțit foarte bine după aceea.

”Cred că funcționează destul de eficient, conferă imunitate puternică și a trecut de toate verificările”, declara Putin la acel moment. 

Foto: Profimediaimages.ro


Primii români care aterizeaza pe Marte! - Trending Review cu Daragiu - episodul 58

 
 VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!