Președintele Ucrainei avertizează că Rusia nu se va opri la Ucraina: „Vom veni întâi. Voi veniți apoi!"

Președintele Ucrainei avertizează că Rusia nu se va opri la Ucraina: Vom veni întâi. Voi veniți apoi!
Data publicarii: 08 Martie 2022
Data actualizare: 08 Martie 2022
Potrivit CNN, care citează un interviu oferit de președintele Ucrainei  pentru  ABC World News,  Zelenskiy avertizează că Rusia nu se va opri la Ucraina. 

În timpul unui interviu la ABC World News Tonight cu David Muir, Zelenskiy a evidențiat din nou necesitatea securizării spațiului aerian al Ucrainei -- lucru pe care l-a solicitat deja puterilor SUA și aliaților NATO, fără niciun rezultat clar deocamdată.

„Nu putem permite Rusiei să fie activă doar acolo, pentru că ne bombardează, ne bombardează, trimit rachete, elicoptere, avioane de luptă – o mulțime de lucruri”, a spus Zelenskiy. „Nu ne controlăm cerul”.

El a adăugat că e de părere că președintele american Joe Biden „poate face mai mult” pentru a opri războiul. "Sunt sigur că poate și mi-aș dori să cred asta. El este capabil să facă asta", a spus Zelensky.

SUA și NATO se opun creării unei zone de excludere a zborului în Ucraina, avertizând că o astfel de mișcare ar putea duce la „război cu drepturi depline în Europa”. Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că țările care impun o astfel de zonă de excludere a zborurilor vor fi considerate ca participante la conflict.

Luni, Casa Albă a declarat că Biden rămâne ferm în angajamentul său de a ține trupele americane în afara conflictului.

Președintele ucrainean a spus că rachetele lovesc structuri civile, inclusiv universități și clinici de pediatrie: „Cred că nu există alt răspuns... trebuie doborâte. Trebuie să păstrați vieți”.

Și a avertizat că războiul va afecta restul lumii: „Vom veni întât. Voi veniți apoi!"

"Toată lumea crede că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă de libertate. Și când limitele drepturilor și libertăților sunt încălcate și călcate, atunci trebuie să ne protejați și pe noi. Vom veni întâi. Voi veniți apoi. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, el vrea mai mult, mai mult și mai mult."

ProTv susține campania Crucea Roșie pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina:

RO76BRDE410SV07590484100 (Ron)

EURO-RO12BRDE410SV31714694100

USD-RO88BRDE410SV36413794100

Puteți dona pe site-ul Crucea Roșie 

FOTO: INSTAGRAM zelenskiy_official

VEZI ȘI VIDEO:

Sprijină și tu copiii care au nevoie de un loc în care să se simtă în siguranță, să primească sprijin și să aibă parte de puțină normalitate. 

Donează pe website: https://www.sos-satelecopiilor.ro/sprijin-pentru-ucraina/

Donează în contul bancar: BACX 0000 0010 8000 3035, cu specificația “UCRAINA”!

Implică-te cu o sponsorizare, redirecționează 20% din impozitul companiei!"
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!