Zilele Bucureștiului 2019. Care e programul menifestărilor dedicate Capitalei

Zilele Bucureștiului 2019. Care e programul menifestărilor dedicate Capitalei
Manifestări de stradă de Zilele Bucureștiului. FOTO: Petru Ivu
Autor: Dan L. Brumar
Data: 18 Septembrie 2019
Bucureștiul sărbătorește 560 de ani de atestare documentară în fiecare an la 20 septembrie. Primăria Capitalei a pregătit o serie de evenimente dedicată bucureștenilor, în acest weekend.

Între 21 și 22 septembrie 2019 orașul lui Bucur e în sărbătoare. Zilele Bucureștiului 2019 este un nou prilej să ne cunoaștem mai bine capital și să ne bucurăm de istoria ei.

Primăria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează, în weekend-ul 21 – 22 septembrie, două evenimente dedicate aniversării a 560 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului: iCeleBrate my city și iMapp Bucharest.

Pe parcursul celor două zile, Bucureștiul va găzdui, pe Bulevardul Unirii, o serie de activități stradale, concerte, teatru ambulant, animație de stradă, un spațiu culinar, iar în Piața Constituției cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest și concertele SCHILLER și Waldeck. Intrarea este liberă.

iCeleBrate my City - pe Bulevardul Unirii 

Pe 21 și 22 septembrie, Bulevardul Unirii (tronsonul cu fântâni, cuprins între Piața Unirii și Piața Constituției) se transformă într-o arteră pietonală, unde va fi organizată o adevărată petrecere în stradă – iCeleBrate my City!

Bucureștenii și turiștii vor fi întâmpinați în fiecare zi, începând cu ora 10:00, cu o serie de activități stradale pentru toate vârstele: ateliere creative și momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant și animație de stradă, zeci de artiști costumați de sărbătoare, un bazar urban cu produse locale hand-made și de artizanat, dar și multe alte surprize.

Sărbătoarea orașului aduce în stradă și bucătăria urbană, prin Bucharest Food Festival – Street Edition. Cele mai apreciate preparate culinare internaționale de tip street food vor fi gătite pe loc, iar vizitatorii se vor putea delecta cu specialități care vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi.

iMapp Bucharest –în Piaţa Constituţiei

Concursul internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, ajuns la cea de-a 6-a ediție, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piața Constituției.

FOTO: Agerpres

8 echipe își vor prezenta lucrările pe fațada Palatului Parlamentului: 

Antaless Visual Design (câștigătoare a festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia). 

George Berlin Studios (câștigătoare a Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.).

404.Zero (câștigătoare a festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania). 

MØjØ STUDIO (câștigătoare a festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina).

Marco Morgese (câștigătoare a festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania). 

Michele Pusceddu (câștigătoare a festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria). 

René şi Andrze j(câștigători ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România). 

Mindscape Studio (câștigătoare a Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România).

Echipele finaliste vor crea lucrări de 3D video mapping cu durata de 4 minute, pe tema „O singură hartă. Călătorii diferite. Descoperiţi lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!”. Artiștii vor încerca să impresioneze prin show-uri pline de culoare, sunet și lumină, proiectate pe fațada Palatului Parlamentului.

JURIUL iMapp Bucharest 2019 – Premiul Juriului

Pe 21 septembrie 2019 prestaţia celor 8 echipe finaliste va fi analizată de un juriu internațional din care fac parte experţi şi reprezentanți de seamă ai artelor vizuale internaţionale (din domeniul artei, comunicării vizuale, media, film etc.) şi care reprezintă festivalurile partenere.

PREMIUL PUBLICULUI

De asemenea, concursul își păstrează o componentă interactivă esenţială, publicul având posibilitatea şi în acest an să-și voteze echipa favorită, printr-un SMS cu tarif normal la numărul1843, disponibil în seara evenimentului, în rețelele de telefonie Vodafone, Orange, Telekom și DigiMobil.

CONCERTE LIVE

Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției vor urca artiști de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin concerte electrizante: SCHILLER și Waldeck.

Loredana Groza la Zilele Bucureștiului 2016. FOTO: Petru Ivu

SCHILLER, cel mai cunoscut artist de muzică electronică din Germania, apreciat de public pentru piese precum „I Feel You”, „A Beautiful Day” și „Smile” va concerta la iMapp Bucharest 2019, înaintea show-ului de video mapping. În turneele sale live, SCHILLER, pe numele real Christopher von Deylen, își acompaniază melodiile cu spectacole vizuale uluitoare.

Trupa vieneză Waldeck a muzicianului Klaus Waldeck va susține, în deschiderea lui SCHILLER, un concert live de excepție, cu accente Electro Swing. Cunoscută pentru hituri precum „Memories”, „Make my Day” și „Addicted”, Waldeck va da startul distracției la iMapp Bucharest 2019.

Fotografii: Petru Ivu/Agerpres

Vezi și VIDEO: România, știi bine - Episodul 4

FULLSCREEN
Zilele Bucureștiului 2019. Care e programul menifestărilor dedicate Capitalei
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO