Alex Dima, la TEDxBucharest: "Eu cred că această țară rezistă și merge mai departe datorită drepților care sunt aici"

Alex Dima, la TEDxBucharest:  Eu cred că această țară rezistă și merge mai departe datorită drepților care sunt aici
Citeste mai mult despre: Alex Dima, discurs, speaker, Tedx Bucharest,
Data: 22 Noiembrie 2019
Unul dintre speakerii de impact care au vorbit despre schimbare pe scena TEDxBucharest, într-o ediție specială denumită “Metamorphosis” a fost Alex Dima, realizator “România, te iubesc”.
A fost ascultat cu zâmbet, dar și cu emoție-uneori cu lacrimi în ochi și a fost aplaudat la scenă deschisă. Mesajul său? L-a rezumat, după discurs, într-un interviu exclusiv pentru protv.ro.  E unul simplu: ”Să facem!"

Alex Dima: “Să facem, să privim jumătatea plină a paharului și să ieșim din bula noastră de confort. Să facem lucruri pe care ni le dorim, dar să le facem noi, să nu mai așteptăm să vină cineva să ni le facă.”

Așa cum a declarat și pe scena TEDx Bucharest, “această țară rezistă și merge mai departe datorită drepților care sunt aici. Și care împing în față. Și sunt mulți. Oamenii aceștia au făcut schimbarea pe care nu au așteptat să vină altcineva să o facă.“CITEȘTE ȘI: Cum se face un spital! Alex Dima: "Construcția spitalului pornește de la un coșmar în care trăiesc oameni" 


 

Alex Dima numește oamenii și grupurile care se erijează în factori de schimbare și generează transformări pozitive, celule ale binelui. 
 
Ce putem face noi pentru mai bine?

Alex Dima : “Ce să facem concret? Sunt lucruri foarte simple:

*cum îți arunci gunoiul;

*să te oprești în a mai arunca pe strada gunoaie, chiștoace de țigări. Par lucruri simple, dar dacă te uiți pe stradă, pare că nu e chiar atât de simplu;

*apoi, eu am întâlnit foarte mulți oameni care îmi spun că vor să se implice. Caută celulelel astea despre care eu am vorbit în prezentare, poți să te duci să le cauți pe cele care funcționează; s-ar putea să nu meargă din prima,  nu-i nimic, caută alta și poți să  plantezi copaci sau poți să ai grijă de copii, dar fă ceva!"


Alex Dima:
“Chiar după TEDx am primit reacții de acolo de la oameni care mi-au zis că se organizează și că vor să facă. De exemplu, m-au sunat oameni care vor să se ducă la Valea Screzii, să ajute acolo. Sau am vorbit cu unele corporații care au sute de angajați si se gândesc să facă un team-building la Valea Screzii, să îi ajute pe oamenii ăia să facă un gard. Sau să facă, de exemplu, curățenie pe lângă o apă. Sau să se ducă să reconstruiască, de exemplu, casa unei bătrâne sau a unui bătrân. Toate aceste lucruri pot sa fie facute, și cumva, o treabă ca asta te unește pe tine, ca și companie. Îți adună oamenii în jurul unei cauze bune.”

Alex Dima a făcut 9 ani de teologie, a renunțat pentru că nu a simțit că e pregătit pentru o misiune în care „trebuie să fii sarea pământului și lumina lumii.” A predat un an într-o școală, a intrat apoi în presă, iar din 2008 este unul dintre realizatorii “România, te iubesc.”

Două dintre proiectele pe care le susține sunt MAGICAMP și #noifacemunspital (construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. 

Două dintre cele mai importante proiecte MAGICAMP sunt Taberele pentru copii cu probleme oncologice și MAGICBOX, un colet care ajunge lunar la familile care au copii cu probeme. Dacă vreți și voi să vă impicați, puteți găsi detalii AICI  (pentru tabere) și AICI (pentru MAGICBOX)

Dacă vrei să pui și tu să te implici în proiectul #noifacemunspital, o poți face:

-poți da un SMS cu mesajul SPITAL la 8864, să donezi 4 euro în fiecare lună sau la 8844  și să donezi 2 euro pe lună;

-poți dona o dată sau lunar, direct din contul tău bancar, AICI;  

-poți alege, ca persoană fizică, să direcționezi 2% din impozitul pe venit către Asociația Dăruiește Viața sau, în cazul companiilor, 20% din impozitul pe profit; găsești detalii AICI;


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA UN INTERVIU SPECIAL CU ALEX DIMA:

FOTO: TEDx BUCHAREST/ARHIVA PERSONALĂ ALEX DIMA

FULLSCREENVIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO