Alex Dima prezintă duminică, la România, te iubesc!, ancheta Oameni și gunoaie

Alex Dima prezintă duminică, la România, te iubesc!, ancheta Oameni și gunoaie
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 04 Noiembrie 2022
Data actualizare: 04 Noiembrie 2022
Un munte de deșeuri. O mare de otravă. Interese meschine. Autorități nepăsătoare și victime nevinovate! – Oameni și gunoaie, un reportaj semnat de Alex Dima, despre situația din Maramureș și rezolvarea ei care întârzie, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Baia Mare este înconjurată de munți, mai nou și de munți de gunoaie. În urmă cu 10 ani a fost ales dealul Urniturii pentru a construi o groapă de gunoi. Au trecut 10 ani și maramureșenii încă nu au rezolvare pentru această poveste. S-au cheltuit, însă, zeci de milioane de euro. 

Aproape 200 de mii de tone de gunoi stau, de câțiva ani, mărturie a incompetenței autorităților din Maramureș. În alt colț de oraș zac alte 20 de mii de tone de gunoi înghesuit în baloți. Pe malul Săsarului e gunoiul aruncat ani la rând de primărie. Orașul e înconjurat de halde de steril din care otrava se scurge în ape. Acestă parte de România e otravită și își omoară încet, dar sigur, oamenii. 

Ani la rând, cei responsabili n-au fost în stare să construiască o groapă de gunoi. Bani au avut, dar i-au cheltuit fără rezultat. Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, vedem cine sunt vinovații și, mai ales, cum acționează autoritățile locale pentru rezolvarea situației. 

Emisiunea România, te iubesc! poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies