Alex Parker, interviu exclusiv: „Familia m-a alimentat cu muzică”

Alex Parker, interviu exclusiv: bdquo;Familia m-a alimentat cu muzică
Citeste mai mult despre: Alex Parker, exclusiv, interviu,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 30 Mai 2021
Data actualizare: 30 Mai 2021
Alex Parker este în prim-plan în aceste zile, după ce a lansat piesa bass-house și NFT-ul „I want the money”, o colaborare incendiară cu artista Hera, din Los Angeles.

„«I want the money» este imnul generației crypto! O piesă catchy, cu un videoclip care aduce la viață toate meme-urile din sfera de finance”, a spus Alex Parker despre melodia scrisă și compusă de el alături de Alicia Eris și produsă chiar de el.

Single-ul face referire la consumerism și a fost inspirat din mișcarea Reddit Wall Street Bets, cryptomonede, Elon Musk și tranzacționarea de acțiuni. Videoclipul, regizat de Isabella Szanto, portretizează goana după bani, într-o manieră ce aduce la viață personajele „memes” de pe internet și reprezintă totodată cel mai complex material audio-vizual creat de Alex Parker până în acest moment.

Imediat după lansare, Alex Parker ne-a oferit un interviu în cadrul căruia a vorbit despre cariera și despre viața lui.

protv.ro: Alex, cum a început parcursul tău în muzică și care sunt momentele de care îți aduci aminte cu cel mai mare drag?

Alex Parker: Am început destul de devreme. La 6 ani, ca să fiu mai exact. Primele concerte le-am avut la 14 ani, când făceam parte din trupe rock. Am avut peste 300 de concerte de care îmi aduc aminte cu drag, care m-au format atât ca muzician, cât și ca artist.

Cine te-a inspirat să începi o carieră în muzică și cine a contribuit decisiv la dezoltarea ta profesională?

Familia m-a alimentat cu muzică încă din primele zile de viață. Am crescut printre casete, discuri de vinyl și CD-uri. Pereți întregi plini de discografii din toate genurile. Părinții mei au contribuit foarte mult, întrucât m-au înscris la cursuri de pian și teorie muzicală de când eram foarte mic. Cât despre cine m-a inspirat să încep o carieră în muzică… Skrillex.

Cum arată întregul tău proces creativ?

Sunt un artist polivalent, depinde dacă mă ocup de partea de producție sau songwriting…  sau ambele. Pot începe o piesă ba la chitară, ba la pian sau pur și simplu cânt o linie cu vocea și după aceea încep să scriu versuri. Nu am un workflow prestabilit. Se întâmplă foarte des și să primesc piesele deja scrise și mă ocup mai mult de partea de producție și sound-design. Dacă văd o parte bună într-o piesă, mă ocup de tot ce e în jurul ei și nu mă bag la ceva deja bun, If it ain’t broke, don’t fix it!

Cu ce artist sau artiști ți-ai dori să fii pe aceeași scenă?

Cu artiștii Creator Records, casa mea de discuri, cu Dua Lipa și Calvin Harris.

Ce altceva ai fi făcut acum dacă nu ar fi fost muzica?

Probabil trading, IT sau construcții.

Cum crezi că a impactat online-ul industria muzicală?

A schimbat-o foarte mult. În prima decadă a mileniului, cu siguranță într-un mod negativ, întrucât pirateria a afectat în mod vizibil încasările din vânzări. Pe de altă parte, ultimii 10  ani au adus o revoluție digitală pozitivă, au apărut serviciile pe bază de abonament. Din punct de vedere business, industria muzicală este aur curat, iar cine îi înțelege toate dedesubturile are șanse mari să facă treabă bună.

Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit de-a lungul timpului?

Să aibă piesa un hook.

Dacă ai putea schimba ceva, ce ar fi și de ce?

Aș educa populația să nu mai mănânce carne. De la felul în care este prelucrată și ce substanțe conține, până la ideea că sunt omorâte miliarde de suflete.

Care este cel mai inutil talent al tău?

Pot imita cu o acuratețe deosebită mai multe animale. Dar nu e chiar atât de inutil, ajută puțin, depinde de context.

Ce alte pasiuni ai? Mai ai timp de ele?

Cam tot ce ține de mașini speciale. De la derapaje controlate și tuning pe automobile puternice, până la vehicule de colecție și customizare vizuală.

Trei lucruri pe care oamenii ar trebui să le știe despre tine.

Am lovit aripa unui avion atunci când l-am aterizat în Los Angeles.

Am OCD.

Am colecție de benzi desenate.

Cum arată o zi normală din viața ta?

Mă trezesc în jur de ora 08.00, îmi fac un mic planning, merg la înot sau la sală. Prima masă o am la ora 12:00, apoi merg la studio sau mă ocup de lucruri care țin de casa de discuri, iar cina încerc să nu o iau mai târziu de ora 20:00, după care îmi dau timp să mă relaxez și somn.

Care sunt lucrurile care te fac fericit și în care te regăsești?

Familia, prietenii, muzica, experiențele unice, mașinile. E o listă lungă, fericirea o poți găsi în multe forme.

Îți place agitația sau preferi liniștea și organizarea?

Îmi plac agitația și organizarea. Cred că teoria haosului se aplică în cazul meu.

Ce urmează pentru tine, ce proiecte pregătești?

Tocmai am lansat prima colaborare dintre o firmă de crypto și un artist, piesa „I want the money”, un proiect la care am lucrat mult timp și în care am foarte mare încredere.

De asemenea, urmează un album retro în toamna acestui an și multe alte proiecte despre care sunt convins că veți auzi și care sper să vă placă.

foto: PR

Pe VOYO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale

Vezi și: EURO 2020: Fotbalul se joacă la PRO TV

FULLSCREEN
Alex Parker, interviu exclusiv: „Familia m-a alimentat cu muzică”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies