Alexia, noua senzație din industria muzicală, dezvăluiri din viața personală: „Încă mă simt copil”

Alexia, noua senzație din industria muzicală, dezvăluiri din viața personală: bdquo;Încă mă simt copil
Citeste mai mult despre: Alexia, alexia cronic, interviu,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 27 Noiembrie 2020
În vârstă de 17 ani, Alexia Astelian face parte din noul val de artiști și a cucerit topurile încă de la prima ei melodie, „Cronic”, lansată alături de DJ Project.

Artista născută în Reghin a vorbit în exclusivitate pentru protv.ro despre viața și cariera ei, afirmând că atunci când era doar un copil se gândea să devină medic.

Citește și

Cine este Alexia?

Alexia e un om care muncește să-și vadă visul din copilărie împlinit.

Când a început pasiunea pentru muzică și care a fost momentul în care ai știut că asta îți dorești să faci?

Nu am mai dezvăluit asta până acum nimănui, însă când eram mică, de ziua mamei mele, a bunicilor, a unui membru din familie, „organizam” mereu un concert în curtea bunicilor. Mă pregăteam intens pentru asta de fiecare dată, microfonul era o țeavă, scena era un grilaj de lemn, iar spectatorii… bineînțeles, toți membrii familiei. Cântam piesele lor preferate și ne bucuram împreună la fiecare show.  Deci... dintotdeauna mă vedeam pe scenă. E una dintre cele mai frumoase amintiri.

Cum reușești să îmbini școala cu muzica? Mai ales în această perioadă complet diferită.

Trebuie să recunosc că nu este cel mai ușor lucru, fiind și un an important și destul de greu pentru mine, deoarece voi da BAC-ul, însă eu zic că mă descurc chiar bine.

Care consideri că sunt plusurile și minusurile cursurilor online?

Mereu vor exista atât plusuri, cât și minusuri în orice domeniu. Cursurile online vin, după părerea mea, cu foarte multe minusuri. Mulți elevi nu au oportunitatea (financiară și nu numai) de a beneficia de un gadget sau chiar de internet. Un alt dezavantaj, din punctul meu de vedere, arta nu are aceeași amploare în online… e destul de greu să susții ore de canto/ muzică, artă teatrală, arte plastice în mediul online, însă există mereu și o parte bună. Sunt fericită că s-a găsit o variantă în care ne putem desfășura activitățile în continuare, mă bucur că putem continua cursurile, pregătirea pentru examene, dar și că, împreună, reușim să ne adaptăm! 

Care sunt preocupările tale zilnice?

Școala și muzica, muzica și școala! Acestea sunt preocupările și prioritățile mele zilnice!

De ce îți este cel mai dor acum?

De conexiunea cu oamenii, clar. Mi-e dor să întreb și să fiu întrebată “Ce faci, cum ești?” în realitate, nu în online. Îmi lipsește să îmbrățișez și să fiu îmbrățișată de către cei dragi.

Ce te face să te simți fericită?

Tot ce mă înconjoară, familia, oamenii, ceea ce am realizat până acum, simplul fapt că exist și că mă trezesc în fiecare dimineață făcând ceea ce îmi place. Ce poate fi mai frumos de atât?

Ai adoptat două pisicuțe în această perioadă. Cum este viața cu ele și ce le transmiți celor care își doresc să adopte un animal de companie, dar încă mai stau pe gânduri?

Așa e, am două suflețele care îmi fac viața mai frumoasă și mă fac să fiu un om mai bun. Nu aveam idee cât de mult te poate schimba un animăluț. Nu trebuie să mă credeți, încercați doar! Vă îndemn să adoptați și să faceți un bine. Acel bine se va întoarce înzecit!

Dacă nu ar fi fost muzica, spre ce altă carieră ți-ar fi plăcut să te îndrepți?

Când eram mică, mai spuneam că vreau să fiu medic. Bineînțeles, nu a durat prea mult... cred că cu toții voiam asta la un moment dat când eram mici, nu? Acum sunt atrasă de ramura jurnalistică, management cultural, teatru. Tot artă.

Care este facultatea pe care ai vrea să o urmezi?

Mă voi pregăti pentru mai multe facultăți, momentan nu aș vrea să mă pronunț asupra uneia. 

Cum a fost copilăria ta? Ce amintiri ai din perioada respectivă?

Wow…. mi-e încă puțin neobișnuit să vorbesc despre asta la trecut, încă mă simt copil… și sper să rămân mereu cu o doză de copilărie. Sunt recunoascătoare, pentru că am avut cea mai frumoasă copilărie, pe care simt că o trăiesc încă. :)

Ai întâmpinat vreodată dificultăți? Cum ai reușit să treci peste o perioadă mai grea?

Mereu ne lovim de momente dificile, de piedici, de dezamăgiri, însă am învățat să nu mă mai împiedic de fiecare pietricică în călătoria mea spre “vârful muntelui”. Asta mă ajută mereu să văd partea constructivă a piedicilor și să înțeleg că fac parte din viață.

Cât de activă ești în online și cât de important este acest mediu pentru tine? Petreci mult timp în social media?

Sunt destul de activă pe social media, este loc și de mai mult, însă acum mă focusez asupra școlii și muzicii. Mă încarc cu multă energie pozitivă și motivație când văd susținerea oamenilor. Social media este principala sursă de promovare acum, zic eu, de asta ar trebui să ocupe un rol foarte important.

Ce fel de mesaje primesti cel mai des, cum isi pun ele amprenta asupra ta?

Primesc zilnic foaaaarte multe mesaje de susținere, întrebări referitoare la anumite situații/ subiecte, mereu țin cont de mesajele și părerile oamenilor mei frumoși de pe Instagram, Facebook, YouTube. Desigur, comentariile răutăcioase sunt nelipsite, însă consider că fac parte din ritmul normal al vieții, al progresului. Niciodată nu ai cum să mulțumești pe toată lumea... și cred că asta e cea mai frumoasă și interesantă parte, nu ai cum să rezonezi cu toți.

Cum închei acest an și care sunt planurile tale pentru 2021?

Închei acest an cu zâmbetul pe buze și cu multă recunoștință. A fost un an greu și neobișnuit pentru noi toți, însă a fost cel mai bun an al meu de până acum. Am reușit să îmi văd o parte din vis implinită, am reușit să lucrez cu o echipă extraordinară, cu oameni minunați care m-au ajutat să îmi împlinesc visul și care m-au învățat că nu există imposibil.

2021, vei fi un an greu, foarte greu și plin, dar te primesc cu brațele deschise și fără vreun fel de așteptare. Avem multe de făcut, 2021!!!

Vezi și: Dani Mocanu a fost acuzat că a maltratat un leu - Trending Review cu Daragiu - episodul 48

FULLSCREEN
Alexia, noua senzație din industria muzicală, dezvăluiri din viața personală: „Încă mă simt copil”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies