Amintiri de la EURO cu Ioana Cosma: „Acela a fost cel mai mare regret”

Amintiri de la EURO cu Ioana Cosma: Acela a fost cel mai mare regret
EURO 2020. Ioana Cosma, amintiri frumoase și regrete la Campionatele Europene de Fotbal. FOTO: @csmioana
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Iunie 2021
Data actualizare: 22 Iunie 2021
Fotbalul ocupă un loc special în inima Ioanei Cosma, care nu a ratat niciun Campionat European din 1992 încoace. A trăit la intensitate maximă fiecare victorie a naționalei noastre, însă la EURO 2020 are alte motive de bucurie.

Ioana Cosma comentează meciuri din grupa F la EURO 2020, în premieră pentru România. O experiență despre care a vorbit pe larg AICI.

Deși a ținut mereu cu România, crede că cea mai mare surpriză la un Campionat European nu a fost oferită de tricolori.

Fără îndoială, Danemarca, 1992, iar pe locul 2 – Grecia, 2004. Vorbim despre Campionatul European din 1992 când Danemarca a fost chemată de acasă pentru a lua locul celor din Iugoslavia, excluși de cei de la UEFA din cauza situației locale de atunci. Îmi amintesc că s-a spus că unii dintre jucători chiar au venit de pe plajă deoarece erau în vacanță”, mărturisește Ioana Cosma.

Citește și: Amintiri de la EURO cu Corina Caragea: „Atunci a fost o seară memorabilă pentru mine”

Jurnalista recunoaște că fotbalul a fost și va rămâne pe locul întâi în inima ei, dar că n-a ratat nicio întâlnire amoroasă din această cauză. Cum așa?

„Fotbalul cam e pe locul întâi în viața mea. Nu prea am ratat întâlniri amoroase deoarece m-am întâlnit cu bărbați pasionați de fotbal. Pot să îți spun că o cină în oraș s-a transformat în hai să ne uităm la meci... iar asta, chiar de mai multe ori.” 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ioana Cosma (@csmioana)

Ioana Cosma, un live de pomină cu fanii olandezi

Una dintre cele mai frumoase amintiri de la EURO dateză din 2008, când România a ratat o ocazie mare de a se califica din grupă. Atunci a avut parte de o transmisiune în direct cum rar se văd la televizor.

Mă gândesc la EURO 2008 și la povestea cu fanii olandezi care în timpul unei transmisiuni în direct, la TV Sport, precursorul PRO X, m-au luat pe umeri și m-au ridicat în timp ce eram în live. Nu am avut nicio idee deoarece au venit din spate, așa că a trebuit să merg înainte și să duc live-ul la capăt”, își amintește Ioana.

La EURO 2008 a trăit și cele mai mari emoții pentru echipa națională, aflată atunci în „grupa morții”, cu Italia, Franța și Olanda. Tricolorii au obținut două puncte după primele două partide și aveau nevoie de victorie cu Olanda, dar s-au împiedicat de rezervele lui Van Basten.

Însă, pentru cel mai mare regret de la EURO trebuie să ne întoarcem în 1996, când România a ratat calificarea din grupe după ce a pierdut toate partidele. A fost cel mai mare eșec al Generației de Aur, deși atunci s-a vorbit mult despre un gol al lui Dorinel Munteanu, anulat pe nedrept.

Rămân cu regretul acelui gol din 1996 care nu ne-a fost acordat (deși era un gol valabil marcat de Dorinel Munteanu). Mingea a trecut de linia porții, dar nu exista VAR și nu am primit respectivul gol. E cel mai mare regret deoarece a fost un gol foarte tare”, spune Ioana Cosma.

EURO 2020: cine sunt favoriții Ioanei Cosma

Cu România la televizor, Iona Cosma nu susține altă echipă națională. Crede că Franța, Portugalia și Italia arată bine după primele meciuri și au șanse la titlul european.

Trebuie să ne lămurim cum vor arăta lucrurile în grupă, dar Franța mi se pare foarte puternică. Este campioana mondială în exercițiu, a jucat finala EURO pierdută în fața Portugaliei, iar anul acesta cred că poate câștiga”, mai spune Ioana Cosma. 

Fotografii: @csmioana

Vezi și VIDEO: EURO 2020 - Ioana Cosma comentează partida Ungaria-Franța
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies