Andreea Marinescu, o mamă 3.0: „Ai mei îmi zic că-mi petrec toată viața pe internet”

Andreea Marinescu, o mamă 3.0: Ai mei îmi zic că-mi petrec toată viața pe internet
Andreea Marinescu prezintă Știrile dimineții la PRO TV. FOTO: Andreea Marinescu Official
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Martie 2020
Data actualizare: 04 Martie 2020
Dacă sunteți matinali, aveți toate șansele să o vedeți pe sticlă la prima oră. Însă, Andreea Marinescu, prezentatoarea Știrilor de dimineață de la PRO TV, este activă și în mediul online, de unde familia ei o „dezlipește” cam greu.

Zice că nu e controlată de social media, dar ăsta e primul răspuns al dependenților de rețele sociale. Deși nu folosește toate canalele media posibile, Andreea Marinescu petrece foarte mult timp pe telefonul mobil. Cel puțin asta îi reproșează soțul și fiul cel mare.

De curând și-a deschis o pagină oficială de Facebook, unde își consolidează relația cu telespectatorii care o urmăresc la știrile dimineții. Andreea Marinescu a dezvăluit pentru PROTV.RO de ce a simțit nevoia să creeze această platformă online și ce posteză acolo.

„Trebuia, cumva, să intru în rândul lumii cu o pagină oficială. Aveam mai multe cereri de prietenie decât cele pe care le acceptasem și mă tot întrebau telespectatorii dacă nu mai fac un pic de loc. Era foarte ciudat pentru că trebuia să aleg cumva care sunt cei 5.000. Eu vorbesc cu oamenii care se uită la noi și încerc să răspund tot timpul mesajelor care vin de la ei. Mi se pare o treabă care mă apropie de fiecare dintre ei, îmi dă sentimentul că sunt mai aproape de ei. 

Așa a apărut această pagină oficială, din dorința de a face și ceva conținut. Sunt un om ancorat în viața de zi cu zi, și atunci aleg să pun pe pagina oficială de Facebook cum simt sau resimt lucrurile care ni se întâmplă. Și am văzut că telespectatorii noștri, care se uită la știrile de dimineață, au cam același gen de păreri. I-am și invitat să fie partenerii mei de dialog, pe diferite subiecte. Eu le văd așa, voi cum le vedeți?”, ne-a spus Andreea Marinescu.

Jurnalista e foarte implicată în acest proiect și petrece mare parte din timp pentru a răspunde tuturor mesajelor care vin din partea celor care o urmăresc în online.

„Mi se pare foarte important să răspund la toate mesajele, chiar dacă asta îmi ia mult timp și de aia ai mei zic că toată viața mi-o petrec pe internet”, spune știrista.

Când ai timp să faci conținut online, având în vedere că ești mamă a doi copii?

„Eu nu scriu foarte mult. Scriu o dată pe zi, am una sau două postări pe zi, legate de un subiect care mie mi se pare al zilei. Conținutul ăsta îl fac după ce am acumulat suficientă informație încât să-mi formulez o părere. Și postez doar dacă mie îmi creează o stare, doar dacă pentru mine face sens. Nu postez doar ca să postez. Asta e diferența dintre pagina Andreea Marinescu și pagina Andreea Marinescu Official.”

Ai căzut vreodată în plasa fake news? Cum verifici dacă o știre e falsă sau nu?

„Nu, și știi de ce? Sun și întreb. Tot timpul. Dar știi ce mi s-a întâmplat odată? Mi s-a întâmplat o chestie de genul ăsta. Din trei surse mi s-a confirmat că într-o fotografie în care apărea un domn implicat într-un accident rutier, soldat cu mai multe persoane decedate, era chiar autorul acelui accident. Aveam poza asociată cu data nașterii, cu localitatea, din 3 surse diferite, una oficială și două neoficiale. Ai să râzi: nu era el. A fost o coincidență... Mi-am cerut scuze. 

Am încercat, i-am explicat domnului respectiv, care era într-o stațiune la vremea aia. Ăsta a fost singurul moment în care am realizat că 3 surse nu sunt suficiente. Așa că sun, sun peste tot.”

Cine e Andreea Marinescu

Andreea Marinescu prezintă Știrile dimineții la PRO TV alături de Mihai Dedu. Înainte de a fi prezentator, a fost reporter de teren. Și-a cunoscut actualul soț, polițistul criminalist Andi Tiulescu, în timp ce documenta un subiect legat de o crimă.

El a cerut-o în căsătorie de trei ori, ea a acceptat o singură dată, dar a fost de ajuns. Împreună cresc doi băieți: Vladimir (10 ani) și Armin (2 ani și jumătate). 

Fotografii: Andreea Marinescu Official

Vezi și VIDEO: Andreea Marinescu și Lavinia Petrea, vară cu peripeții
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!